Filmek

Életrajzi film készült Emily Brontë életéből

Október közepére várható a mozikba, az az életrajzi dráma, amelyet Emily Brontë, híres írónő életéről készítettek. A premiert a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon szeretnék bemutatni szeptemberben, majd októberben az Egyesült Királyságban is.

Emily Brontë a 19. században élt angol írónő, akinek rövid élete volt csupán, de neve a korunkig fenn maradt. Az Emily című film, Brontë történetét meséli el, akit leginkább egyetlen regényéről ismerhetjük.

Minden, amit tudni lehet a hamarosan megjelenő filmről

A készülő film Emily rövid, de  eseménydús életét dokumentálja. Azokat az időket, amikor megírja első könyvét (Üvöltő szelek), és feltárja az őt inspiráló családi kapcsolatokat, valamint a Weightmannel való románcát.
A szenvedélyes és fiatalon elhunyt írónőt, az az Emma Mackey alakítja, aki a Halál a Níluson című filmben is látható volt. A projektről úgy írnak, hogy “a világ egyik leghíresebb, legrejtélyesebb és legszenvedélyesebb írójának, izgalmas és felemelő utazása.”

A Warner Bros szerint a film szinopszisa a következő: “Emily bemutatja azokat az emberi kapcsolatokat, amelyek inspirálták őt: nyers, szenvedélyes testvéri viszonyát Charlotte-tal és Anne-nel; első fájdalmas, tiltott szerelmét Weightman iránt, valamint a bátyja iránti törődését, akit bálványoz.”
Frances O’Connor rendező a Vouge-nak azt mondta: „Emily Brontë írását olyan szenvedély és heves intelligencia hatja át – hogy mindig is vágytam rá, hogy megtudjam, ki is ő valójában. Az Emily  egy lázadó fiatal nőről szól, aki próbálja elfogadni valódi természetét. És remélem, hogy Emily Brontë újra élni fog, amikor egy elképzelt életet teremtek neki.”

Kiket láthatunk az Emily-ben?

Alexandra Dowling (Trónok harca) alakítja majd Charlotte Brontë-t, Amelia Gething (A spanyol hercegnő), pedig Anne Brontë-t. Oliver Jackson-Cohen (A láthatatlan ember) bújik majd Emily szerelme, Weightman bőrébe, míg Fionn Whitehead-et (Utazás a semmibe) láthatjuk Emily bátyjaként.

A filmben Adrian Dunbar és Gemma Jones  is szerepel.

A film 2022. október 14-én lesz látható az angol mozikban, míg Amerikában valószínűleg jövő évre várható a megjelenés.  

 

Hozzászólások