FilmekMédia

Egy T-Rex hátán támad Hitler – Az év legőrültebb filmje közeledik

Nem, nem őrültünk meg. Igen, tényleg ezt a címet akartuk adni a cikknek. De miről is van szó? Egyáltalán hogy jön össze egy filmbe a nácizmus és a rég kihalt dinoszauruszok? Ezek mind-mind jogos kérdések és korábban mi se tudtunk volna elképzelni ilyesmit. Ám azóta rábukkantunk egy méltatlanul hanyagolt, elképesztő alkotásra, sőt, mint kiderült, rövidesen érkezik a folytatás! De, hogy melyik ez a film pontosan? Olvassatok tovább és kiderül!

Timo Vuorensola egyszer már összehozott egy igencsak megkérdőjelezhető, ám valahogy mégis zseniális filmet Iron Sky címmel, aminek már maga a története is teljes agyrém. A film szerint ugyanis a nácik legyőzésük után a Hold sötét oldalára menekültek és ott tervezgetik a bosszújukat 1945 óta. Tervük szerint éppen 2018-ban térnek vissza a Földre, hogy revansot vegyenek az emberiségen és ők uralkodjanak mindenkin.

Már ez az alapötlet is elég betegen hangzik, viszont azt azért el kell ismerni, hogy látvány szempontjából léteznek sokkal rosszabb filmek, az Iron Sky bőven felülmúlja a legtöbb zs-kategóriás alkotást.

A megjelenés után egy ideig csend volt a forgalmazó háza táján, nemrég azonban kiderült, hogy már az első rész megjelenése óta gőzerővel dolgoznak a folytatáson, amire nem is kell olyan sokat várnunk, ugyanis már január 16-tól gyönyörködhetünk e filmtörténeti remekmű folytatásában: Érkezik az Iron Sky 2: The Coming Race.

Az előzetes alapján ezúttal sem fog senki csalódni, aki egy abszurdabbnál abszurdabb szituációkkal operáló, sci-fi fantasyra vágyik. Már a trailer alapján látszik az is, hogy a színészek ebben az esetben is parádésak, a legtöbben szinte lubickolnak furábbnál furább szerepükben.

Az Iron Sky 2 húsz évvel az első rész után játszódik. Egy nukleáris háború után az emberiség maradékának nincs más választása, mint az, hogy a Holdon bujkáljon és ott próbáljon új életet kezdeni. Erre természetesen nem találnak jobb helyszínt, mint a régi náci katonai bázis. Aztán természetesen jön, aminek jönnie kell: mutálódott Hitler lovagol egy T-Rex hátán, miközben az emberek ismét menekülési terven dolgoznak, nehogy az alakváltó gyíkok faja győzzön, akiknek ráadásul van még egy seregnyi dinoszauruszuk is. Mert miért ne!?

Az már biztos, hogy hasonlóan az első filmhez, ebben sem kell majd csalódnunk, hiszen hogy lehetne rossz egy olyan film amiben egyszerre jelennek meg a második világháború elemei, szereplői és a dinoszauruszok?

 

 

Hozzászólások