DivatStílus

Egy márka – Daniel Wellington

A Daniel Wellington név és óramárka Magyarországra körülbelül 1 évvel ezelőtt robbant be, és manapság mindenki kedvenc, minimál kiegészítőjévé vált.  De mitől is olyan népszerűek ezek az órák? Mi van a hatalmas marketing mögött? A cikk további részében egy kis ismertetőt olvashattok a márkáról és a poszt végén 2 kuponkódot is találni fogtok, amit ha a karácsonyi időszakban beváltotok, akár 25% kedvezményben is részesülhettek.

A márka megalkotója Filip Tysander, aki egy ausztráliai hátizsákos önmegvalósító túra közben találkozott egy Daniel Wellington nevű férfival, aki az óraviselés egyik kreatív úttörője, ugyanis egy Rolex Submariner számlapot egy nylonzacskóval rögzített a csuklójára és ez adta az óra vázát. A forradalmi Nato-szíj alkalmazása lett végül az, ami az alapot adta a Wellington márkának. Filip néhány évvel később, mikor hazatért Svédországba szabadalmaztatta az ötletadójának a kreativitását és pár hónappal később egy órás cég büszke tulajdonosává vált. Szóval mondhatjuk, hogy a napjaink legfelkapottabb csuklóékszerének története egy szíjjal kezdődött. A letisztult dizájnvonal a márka esetében azért is olyannyira jelentős, mert ezzel a stílussal igazából nem lehet mellélőni, bárki hordhatja, még akkor is ha nem kifejezetten ez az irányvonal számára a legmegnyerőbb.

A kezdetek

Nem telhet el úgy egy nap, hogy az ember ne pörgetne le legalább egy DW posztot napközben a facebookon. Az alapító sikere nem csak a jó ötleten és a minimál stílusú kivitelezésen múlt. Tysander  jókor volt jó időben és ennek köszönhetően 2009-ben a társ cég, akivel dolgozni kezdett elkezdte a szíjak gyártását, az ötletek előbújtak a fiók mélyéből és valósággá váltak. A férfi legnagyobb gondja azonban elinduláskor az volt, hogy nem volt társa az üzletben, így az elején mindent neki kellett kiviteleznie és szakmabeli barátaira támaszkodnia. A kezdeti nehézségek után a svéd vállalkozás terjeszkedni kezdett és  ma már a los angeles-i irodaházak mellett New Yorkban is képviselteti magát a márka, de Kína és Japán is fő központ lett, hiszen a gyártási munkálatok és az alkatrészbeszerzést ezek az országok biztosítják.

A népszerűség titka

A világszerte elérhető órák  egyszerűek és stílusosak. 26 és 40 milliméter között mozgó óratestet cserélhető szíjjal közel 40 – 60 ezer forintért tudjuk beszerezni online, de hazánkban is számos órabolt lecsapott a márka forgalmazására, így egy nagyobb bevásárlóközpontban biztos a siker, ha erre a fajta ékszerre fáj a fogunk. A hihetetlen világhírnév nagyban köszönhető az instagramnak és a külnféle social media felületeknek, és a bloggerekkel való koprodukciónak. A közösségi médiában van az erő, aki manapság el akar bármit is adni, mindenképp figyelembe kell vennie, hogy ezek a platformok igenis nagyon erős befolyásoló erővel bírnak. Egy jól megkomponált kép, egy brand, ami magával ránt és persze a minőségi, megbízható termékek és máris kész egy milliókat megmozgató üzlet. A Wellington márka reklámstratégiája abban olyan különleges, hogy a reklámokba fektetett pénz helyett, megpróbálnak úgy hatni a vásárlókra, hogy az interneten népszerűvé vált fashion és lifestyle kategóriában ismert youtube és blogger sztárokkal veszik fel a kapcsolatot és néhány PR termék elosztogatása után az eladási számok is rögtön növekednek.

Összességében elmondható, hogy az órák mögött nem csak a hype és a marketing dominál, hanem tényleg minőségi és szép termékeket árul a márka. A karácsonyfa alá szerintem tökéletes választás, bárkinek, aki kedveli az effajta ékszer viselését. A webshopból való vásárlás esetén egész novemberben és decemberben -10% áruleszállítás jár és, ha ehhez hozzácsapjátok a ˇˇnoras15ˇˇ kódot, akkor plusz 15% kedvezményt kaptok.(igen a két kedvezmény egyben is felhasználható)

*PR cikk: public relations (ingyenes termék)
forrás: Daniel Wellington instagram oldala

Hozzászólások