Egy dal erejéig összeállt a High School Musical csapata

Emlékeztek még a 2000-es években bemutatott High School Musical diákjaira? Troy Bolton (Zac Efron) és Gabriella Montez (Vanessa Hudgens) szerelmi civódásaira? A mindig ármánykodó Sharpay-re (Ashley Tisdale)? Ha igen, akkor most egy jó hírt hoztunk nektek arról, hogy egy dal erejéig összeállt a HSM szereplőgárdája. 

A Disney csatornán a 2000-es évek közepén nagy sikernek örvendő tini zenés műsor három részben mutatja be, hogy mi történik a szereplőkkel a gimi ideje alatt. Az utolsó, Szerelmes hangjegyek harmadik mozis változatában a karakterek végzős évét láthattuk.

Április 16-án a szereplők a Disney csatorna egyik jótékonysági műsorában videóüzenetben újra elénekelték a filmsorozat egyik legismertebb dalát, a We’re All in This Together-t. A színészek közül láthatjuk Vanessa Hudgenst, Ashley Tisdale-t, Corbin Bleu-t, Monique Colemant és Lucas Grabeel is. Zac Efront érték el legutoljára, de ő szívesen csatlakozott. A jótékonysági műsor egyébként egy héten át fut az ABC csatornán, ahol például a Jégvarázs vagy A szépség és a szörnyeteg dalai is felcsendülnek.

Miről is szól a High School Musical?

Kenny Ortega által rendezett musicalt, 2006-ban láthatták először a rajongók, amely a mai napig is nagy sikernek örvend.

Gabriella az első filmben újoncként kerül a gimibe, kiváló matekos, emellett énekelni is szeret. Egy buli alkalmával találkozik Troy-al, mindketten megtetszenek egymásnak. A fiú kosaras, ám együtt mégis jelentkeznek a téli musicalre, ám Sharpay és testvére mindent megtesznek annak érdekében, hogy a pár ne kaphassa meg a szerepet. Sharpay elintézi, hogy Gabriella versenyét és Troy meccsét is ugyanarra az időpontra tegyék, emiatt a résztvevők neheztelnek a szerelmespárra.

A második részben Sharpay a nyári szünet alatt azt akarja, ha Troy náluk dolgozna. A fiú az üdülőbe csak úgy hajlandó menni, ha a barátai is vele tarthatnak. Sharpay szeretné meghódítani a fiút és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy vele foglalkozzon és ne Gabriellával. Barátai nem ismernek a fiúra, ahogy szerelme sem, végül szakítanak. Troy ekkor megmondja a lánynak nem énekel vele duettet. A harmadik, mozis változat a Végzősök címet kapta. 

Troy nyári munkát szeretne, mire felajánlanak neki egyet a Lava Springs Clubban, ami Sharpay szüleié. Mivel Troy nem akar a csapata nélkül dolgozni, így együtt mennek a klubba, Gaby pedig vízimentő lesz. Sharpay azt akarja, hogy Troy vele lépjen fel a tehetségkutatón, ezzel pedig ösztöndíjat szerezhetne. A fiú a Vadmacskákkal akar lenni, de Gabriella szerelme is fontos a számára. Sharpay szüleivel közös vacsora alkalmával nem tudja visszautasítani az ajánlatot, emiatt a csapat eltávolodik tőle, Gabriella is szakít a fiúval. Sharpay azt is elintézi, hogy a csapat a tehetségkutató idejére munkába legyen osztva. Miután Troy belátta hibáit közli a lánnyal, hogy nem akar fellépni vele, hiszen ő is a személyzet tagja. Sharpay egyedül marad, testvére is eltávolodik tőle. A tehetségkutatón végül a Vadmacskák lépnek fel, de Sharpay és Gabriella is színpadon lesz.

Ti szerettétek a HSM-et? 

Hozzászólások