FilmekHírekMédia

Dumbó – magyar artista segítette a film elkészítését

Mint korábbi cikkünkben is említettük, a Dumbóból is élőszereplős remake készült az évben, amely csupán néhány nappal ezelőtt, március 27-én jött ki, tehát már meg is nézhetjük a mozikban. A filmet Tim Burton rendezte, ezt az információt pedig már igen hosszú ideje tudtuk, azonban a napokban tudódott ki a hír, miszerint a film elkészítésében egy magyar artista, Kristóf Krisztián is hatalmas szerepet játszott.

 Amit tudhatunk a férfiról, hogy egy magyar cirkuszcsaládból származik, ugyanis szülei is artisták voltak. 1996-tól ő volt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál főrendezője, egészen 2012-ig és a Fővárosi Nagycirkusz korábbi művészeti vezetője. Nem csak a magyar Hortobágyi Károly-díjat kapta meg, de a Guinness rekordok könyvébe ugyancsak bekerült, egy különleges szivardobozos zsonglőrprodukciójával.

Krisztiánt még 2016-ban keresték fel, miszerint a Disney egyik projektjéhez szakértőt keresnek, végül pedig néhány megbeszélés után, Tim Burton is igent mondott rá, és a film cirkuszi szakértője lett. Amellett, hogy természetesen a cirkuszi részekkel és azoknak megoldásaival foglalkozott, a filmben részt vevő artisták kiválasztásában szintén segített, és a koreográfiákba is sok munkát fektetett. Ha mindez nem volna elég, a rendező végül felajánlotta neki, hogy a film egyik jelenetében benne lehessen és vezethesse az abban lévő hatalmas felvonulást. Az lehetőséget természetesen elfogadta és elmondása szerint hatalmas örömmel töltötte el a mellékszerep.

Nem lehet elmenni amellett sem, hogy nem csak Tim Burton személyét ismerhette meg, hanem rengeteg híres színésszel is együtt dolgozhatott, ami szintén hatalmas lehetőség volt a férfi számára. A segítségével Eva Greennek alig négy hónap alatt sikerült legyőznie tériszonyát, amely egy korábbi filmjében lévő jelenete miatt alakult ki. Rajta kívül még olyan szereplőkkel találkozhatott, mint Danny De Vito vagy Colin Farrel. A film londoni premierjére szintén meghívást kapott, ahol korábbi munkatársaival találkozhatott és közös képek is készültek róluk.

A hatalmas siker után nem meglepő, hogy Krisztián már kapott újabb felkéréseket, azt azonban nem tudni elfogadta-e azokat vagy sem. Mi azonban reménykedhetünk abban, hogy minél több lehetőség adódik majd a számára!

Ti láttátok már a filmet?

 

Hozzászólások