Könyvek

Dee Dumas – Piszkos ​alku (Szerelem vihara 1.)

Ha egy olyan romantikus könyvet szeretnél, amely egyszerre botránkoztat meg és szippant mégis magába, nem kell tovább keresgélned. Dee Dumas legújabb regénye a Piszkos alku ugyanis pont ilyen.

Zak és Zoé története bemutatja nekünk milyen szörnyűségeket képes tenni az emberek szívével a szerelem, de azt is, hogy milyen csodálatos érzés. A két fiatal számtalan alkalommal mosolyogtat meg minket, de legalább ennyiszer szomorít is el vagy dühít fel ostobaságukkal. Mert igen, valljuk be, számtalan ostoba cselekedet történik ebben a kötetben, ami miatt teljes a döbbenet. Mégis minden egyes percét élvezni lehet a könyvnek.

A regény elején Zoé és Zak Párizsban tartózkodik a nő és annak édesapjának parfümgyárában. Zak és Qasim Fadaei pedig mint társtulajdonos és beszállítók dolgoznak szintén ott. Zack természetesen szemet vet a lányra és udvarolni kezd neki, de Zoé folyamatosan elutasítja egészen addig, míg a férfi meg nem csókolja. Mathieu Darrieux pedig, a nő édesapja mindennek szemtanúja lesz, nem kis felháborodással. Qasim ennek ellenére pont ezt az időszakot választja arra, hogy nagyobb részesedést kérjen. Mi sem kellett több Mathieunak, elküldi a cégtől a két Fadaeit, a vállalat viszont így a csőd szélére sodródik. Így hát Zak és édesapja hazautazik Kairóba, míg Zoé és Mathieu mindent megpróbálnak elkövetni annak érdekében, hogy egy dolgozót se kelljen elbocsátani. Addig-addig húzódik ez a dolog, míg Zoé úgy dönt, félreteszi becsületét, és elutazik Egyiptomba bocsánatot kérni a két férfitól és felajánlja nekik, hogy övék lehet a kért 70%, csak mentsék meg a dolgozókat.

Gondolom senki sem lepődik meg azon, ha azt mondom, Qasim ezt elutasította, Zak-el szemben, aki felajánlja a nőnek, ha hozzá megy feleségül, nem kér a részesedés emeléséből, újra ő lesz a beszállító és kihúzza a céget a csávából. A fiatalasszony elfogadja az ajánlatot, ám egyáltalán nem boldog az alkutól, hiába vonzódik a férfihoz. Tisztességtelen és aljas dolognak tartja, akárcsak a férfi, aki pedig csalódott a nőben. Úgy gondja, Zoé is csak egy pénzéhes szajha, aki a vagyonért cserébe bármire képes. Így tehát a cég bár megmenekül, Zoé és Zak egyáltalán nem boldog. A friss házaspár Kairóba utazik és bár szerelmesek egymásba, az elkövetlezendő időszak mindkettőjüknek maga a pokol. A történet pedig csak itt kezdődik igazán.

Korábban még nem olvastam Dee Dumastól, viszont a Piszkos alku után úgy érzem, megérte várni. Az írónő gyönyörűen vezeti a szálakat, és mivel harmadik szemszögből volt mesélve, így a feszültségkeltést is nagyszerűen használta, ugyanis nemcsak a két fiatal életét követhettük nyomon, hanem azok családjáét is. Ghalia és Qasim házasságát, Zoé édesapjáét és barátnőjéét Alizée-nek az életét, de Zak unokahúgáét is, Fatimáét és annak udvarlójáét. Mindezek mellett pedig bepillantást nyerhettünk Franciaország és a közelkeleti ország, Egyiptom történelmét is. Zak segítségével a piramisok és a gízai nagymultú szfinx történetét is, mindezt úgy, hogy érdekes volt olvasni. Zoé segítségével pedig a parfümgyártás rejtelmeibe és történelmébe pillanthattunk be.

Összességében tényleg egy nagyon izgalmas regény volt, sőt, talán kicsit túlságosan is. A könyv közepe felé azt hittem, hogy már nem lehet fokozni a feszültséget, a bonyodalmakat, erre az írónő újabb csavart tartogatott. Majd újabbat és újabbat. Egy idő után csak kapkodtam a fejemet és szívem szerint agyonütöttem volna a két szereplőt. De megért ez a sok feszültség, hiszen Zak és Zoé története igen tanulságos, amit a regényben szereplő nagyszülők meg is fogadnak.

Az egyetlen kérdésem csupán csak annyi, mit tartogat még számunkra Dee Dumas? A kötet vége gyönyörűen le van zárva, ami által felmerül a kérdés, mi lesz a továbbiakban Zak-el és Zoéval? Esetleg nem rajtuk lesz a hangsúly a folytatásban? Nem kaptak már elég nehézséget az élettől? Mindenesetre én kíváncsian várom a folytatást!

A recenziós példányt köszönöm az Álomgyár Kiadónak!

http://www.ahmagazin.com/konyvek/carrie-cooper-ketsegekbe-%e2%80%8bzarva-marionettjatszma-1/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?