FilmekHírekMédia

Deadwood film – megérkezett az első előzetes

A már régóta várt Deadwood film 2019 május 31-én kerül vászonra, ami azt jelenti, hogy alig két hónap van hátra a megjelenésig. Az első előzetest március 22-én hozták nyilvánosságra, amiből már most rengeteg dolog kiderül, valamint a premier dátumát is láthatjuk a trailerben, ami mint említettük, igazán közel van.

Az eredetileg sorozatként indult történet folytatását rengeteg rajongó szerette volna ismét figyelemmel követni, és ezt a lehetőséget a készítők meg is adták nekik, így az első évad után 15 évvel megvalósult a film az HBO jóvoltából. Rendezőként Daniel Minahan lett megbízva, aki többek között a Trónok harca 5 epizódját, és a korábbi Deadwood sorozat néhány részét is készítette.

A cselekmény 12 évvel később fog játszódni, mint a korábbi részekben, és onnan fogja felvenni a történet ritmusát. A záró epizódtól folytatódik, a szereplők visszatérnek, hogy megünnepeljék Dél-Dakota állam megalakulását. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy sok karakter marad a régiek közül és ezáltal rengeteg régi probléma is előkerül, konfliktusokkal együtt. Ennyi idő után természetesen nem olyan könnyű minden színészt és színésznőt visszahívni. Az HBO elnöke Casey Bloys szavai alapján, igen nehéz lehetett a dolog. A férfi ugyanis azt mondta, logisztikai rémálom volt a régi csapatot ismét a beosztásaikhoz alkalmazkodva összehozni. Ennek ellenére mégis rengeteg ismerős arccal találkozhatunk majd a filmben, mint például Molly Parker (Alma Ellsworth), Robin Weigert (Calamity Jane), Anna Gunn (Martha Bullock) vagy Sean Bridgers (Johnny Burns). Míg az ismerős karakterekből nem lesz hiány, addig újakkal is megismerkedhetünk majd. Helyett kapott a listán Jade Pettyjohn és Tony Curren is, akiknek a színészi játékára és karakterére külön kíváncsiak lehetünk.

Az előzetesből kiderül számunkra, hogy a korábbi sorozat hangulatával találhatjuk majd szembe magunkat, amit minden bizonnyal senki sem bán, hiszen éppen erre vártak a rajongók. A sok ismerős arc miatt pedig úgy érezhetjük, mintha ismét a korábbi részek valamelyikét néznénk. Az érzés ugyanakkor valamilyen szinten más is.

Ha valaki nem ismeri a sorozatot, minden bizonnyal érdemes bepótolni a film megnézése előtt, de abban sem lehetünk biztosak, hogy az előzmények nélkül nem lesz élvezhető a film. Ti mit gondoltok a közeledő premierről?

Hozzászólások