Zene

Dalpremier: Shiraz Lane – Do you

 

A finn zeneipar leginkább a rock- és metálbandákat foglalja magába, olyan hazánkban is ismert együttesekkel,  mint a Lordi, a Nightwish, a HIM, a The 69 Eyes vagy a Sunrise Avenue. Azonban nem csak őket köszönhetjük északi testvéreinknek.

A Shiraz Lane egy 2011-ben alakult, ám első albumukra, a For Crying Out Loud-ra 2016-ig várni kellett. Előtte 2015-ben megnyerték a finn Wacken Metal Battle vetélkedőt, azóta pedig egyre csak bővítik rajongótáborukat. 2017-ben Budapestre is eljutottak, mint a Brother Firetribe kísérőzenekara. Sleaze és hard rock műfajba sorolhatóak, ám ők maguk nem kategorizálják így be magukat. Több interjúban is azt nyilatkozták, hogy kedvüktől függően bármilyen zenei elem felé nyitottak, a trombiták megszólaltatásától kezdve a gyerekkórusok bevonásáig. Második albumuk, a Carnival Days tavaly jelent meg, majd ezt követte nem sokkal később egy finn műsorban, a Mullan Alta-ban való részvételük, melyben egy finn verset zenésítettek meg. Pár hete pedig bejelentették új dalukat, ami Do you címen ma már meghallgatható.

 

A rajongók mind boldogan fogadták, főleg, hogy pár órával a tényleges bejelentett dátum, 16 előtt már fent volt Youtube-on a dalszöveggel ellátott videó. Azóta sorra osztották meg, illetve posztoltak róla a létező összes közösségi platformon.

“Hihetetlenek vagytok, srácok” – mondta Hannes Kett, az énekes egy videóban instagramon, és a többi bandatag, Ana Willman (dobos), Miki Kalske (ritmusgitáros), Joel Alex (basszusgitáros) és Jani Laine (szólógitáros) is hasonlóan reagált. Egy másik videóban a srácok pezsgőt bontottak a próbatermük előtt az addigra szállóigévé vált mondatpárost ismételve: Do you? Yes I do.

A Do you a szerelemről szól, leginkább annak kezdetéről és a vallomásig eltelt időről. A dallam és a szöveg is megkapó, fülbemászó, az a típus, amit publikációja után nem lehet csak egyszer meghallgatni. A szólórészek is elképesztőre sikerültek, látszik a fejlődés, amin a banda az utóbbi hónapokban keresztülment, miközben dolgozni kezdtek harmadik albumukon.

Forrás: Hammerworld

Hozzászólások