Dalok, amik kiállták az idő próbáját

Olyan dalokat szeretnénk most bemutatni nektek, amik jó pár éve születtek meg és azóta is hatalmas kedvencek. Szinte nincs olyan ember, aki ne hallott volna róluk és ne szeretné ezeket a zenéket. Kiállták az idő próbáját.

Kezdjük egy klasszikussal, ha Michael Jackson nevét megemlítjük, mindenki tudja ki volt ő, ugye?! Nagyon szerettük, ahogy mozgott, ahogy énekelt és a legikonikusabb énekes maradt a világban. Sajnos nem csak emiatt hallhatunk róla még mindig, ugyanis a pedofíliája még a mai napig nem tisztázódott így a neve nem csak a tehetsége miatt maradt fent, hanem egyéb okok miatt is. Viszont, mi nagyon szeretjük, hiszen egy igazi ikon maradt még így is. Ti melyik számát kedvelitek a legjobban?

A Queen-t sem kell bemutatni, főleg, hogy tavaly a róluk szóló film, a Bohém Rapszódia hatalmas sikert aratott, Rami Malek briliánsan alakította Freddie Mercury-t. A Queen frontembere nem csak zenészként, hanem emberként is remekül helyt állt. Hatalmas boldogságot okozott például a magyar közönségnek, amikor a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalunk első pár sorát elénekelte. Egy igazi tehetség és remek embert ismerhettünk meg benne.

Bon Jovi a következő alanyunk, akinek két száma biztosan meg van mindenkinek. Az egyik az alább látható Livin’ On a Prayer a másik pedig az It’s my life. Amikor hallgatjuk, mindannyian a 80-as évekbe repülhetünk vissza. Nektek melyik dal tetszik jobban, illetve mit szerettek még Bon Jovitól?

Minden idők legmaradandóbb dalai közé tartoznak Whitney Houston alkotásai is, főleg az I will always love you. Viszont nem csak ezzel a számmal örvendeztetett meg minket, hiszen az I have nothing vagy az I wanna dance with somebody is nagyszerűen sikerültek és mindig emlékezni fogunk rá. Főleg, ha olyan sztárok, mint például Kygo nem is akarják, hogy elfelejtsük, ugyanis legújabb dalában ugyanis Whitney Houston-nal énekel. Hogy ezt hogyan csinálta? A kulisszák mögötti videókban kiderül.

Kihagyhatatlan egy ilyen listából Bob Marley és az ő reggae számai. Nem is tudjuk, hogy a No woman no cry vagy esetleg a Could You Be Loved című zenéjét osszuk meg veletek, de úgy gondoljuk mind a kettőt ismeritek. Máig Ő a reggae királya, akinek olyan remek mondatai voltak, mint például “Vannak emberek, akik szeretik a hatalmat, másoknak pedig hatalmuk van szeretni.” vagy “Győzd le a démonokat egy dologgal, amit szeretetnek hívnak!”, ami miatt rossz ember nem lehetett.

Ti kit sorolnátok még ide? Biztosan rengetegen vannak még, osszátok meg velünk, hogy nektek kik azok az előadók, akik szerintetek szintúgy kiállták az idő próbáját, mint a fentebb felsorolt öt társuk.

Hozzászólások