Könyvek

Catherine Anderson – Kötelék

Nemrég jelent meg magyarul Catherine Anderson Kötelék című regénye, amelyre már nagyon vártam! A Mystic Creek sorozat nagy kedvencem, ami a romantikus regényeket illeti, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogy az írónő ezúttal mit alkotott. Ha esetleg nem ismered az előző részeket, akkor is nyugodtan olvass tovább, sőt!

A történetről

Lane Driscoll egy napon súlyos fájdalmakkal ébred, amiket álmában szerzett. Habár megijed tőle, közel sem éri annyira váratlanul,  hiszen gyermekkora óta előfordult, hogy ami álmában érte baleset, annak nyomai megjelentek rajta a valóságban is. Az viszont már őt is meglepte, mikor a munkahelyére tartva találkozott álombéli támadójával. Szüleivel együtt úgy dönt, az lesz a legjobb, ha egy időre elköltözik otthonról, így kerül hamarosan Mystic Creekbe.

A rémálmok azonban folytatódnak, ráadásul az időnként felbukkanó hangok is visszatérnek a fejébe, ami megnehezíti az újrakezdést számára. Elmegy hát egy pszichológushoz, ahol nem várt fejleménnyel találkozik. Jonas Sterling, Mystic Creek fiatal pszichológusa felismeri Lane-t. Csakhogy ő nem így ismeri a nőt, hanem mint Veneta, egy cserfes, élettel teli, meggondolatlan és bohókás nő. Vajon ez hogyan lehetséges? Jonas eldönti, hogy utánajár a dolgoknak, hiszen az igen valószínűtlen, hogy két ember ennyire hasonlítson egymásra anélkül, hogy tudnának róla.

Eltér a korábbi kötetektől

Már a történet elején úgy éreztem, hogy a Kötelék ezúttal eltér a megszokott Mystic Creek világtól. Az Epervidék és az Áfonyás part is átlagos, romantikus történetnek tűnt, ahol az adott hölgyek új életre vágytak. Itt viszont Lane az elején csak elmenekült egy időre a kis eldugott településre, ráadásul nagyon furcsa körülmények között. Egy ideig még az is megfordult a fejemben, hogy a furcsa hangok miatt még az is lehet, misztikus vonalakra fogunk evezni.

A történet azonban megmarad a romantikus vonalon. Jonas és Lane kapcsolata kedvesen és édesen alakulgat, de ahogyan az lenni szokott, egy cseppet sem zökkenőmentesen. Lane-nek nehéz döntéseket kell meghoznia, ráadásul az élete egy roppant nehéz szakaszát éli, így azt is mérlegelnie kell, hogy egy esetleges kapcsolat belefér-e neki ezekben az időkben.

Az egyedüli, amit picit sajnáltam, hogy keveset kaptunk Mystic Creek hangulatos életéből. Lane problémái és feladatai ezen településen kívülre estek így az aranyos parfümériatulajdonoson, Ma-n, és Jonas családján kívül szinte senkiből se kaptunk úgy igazán. Ennek persze megvolt a maga oka és nagyon tetszett, hogy kárpótlásul kaptunk egy kis krimi vonalat, ezzel egy kis újdonságot csempészve a sorozatba.

Aki esetleg nem olvasta az előzményeket, tehát ne ijedjen meg, nyugodtan vegye a kezébe ezt a kötetet. Habár Jonas családja, mint Mystic Creek lakosok, szerepelnek a korábbi könyvekben, itt csak mellékszereplőkként vannak jelen, a fontosabb karakterek inkább Lane-hez köthetők a Kötelék során. Azok pedig, akik pedig már ismerik a korábbi részeket, biztosan örülni fognak, hogy elmerülhetnek a már ismerős környezetben, szereplőkben. Én legalább is, mikor megtudtam, hogy a kedves, figyelmes Jonas lesz ezúttal a főszereplő, már türelmetlenül vártam a kötet olvasását.

Catherine Anderson ezúttal is egy remek történetet írt!

A Kötelék végig izgalmas volt, tele feszültséggel, amelynek nagyon jót tett a felbukkanó krimi szál. Az írónő pedig ezúttal is remek hangulatot teremtett. Barátságos légkör, gyönyörű tájleírások jellemezték az oly szeretett Mystic Creek-et és ez az, ami úgy megfog engem a történeteiben.

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?