Könyvek

Borzongató thriller érkezik a Maxim Könyvkiadónál!

A Maxim Kiadó profilját sokáig főleg egy sorozata határozta meg, a Dream Válogatás, amely nagyrészt a fiataloknak szólt és sokat nevelt közülük rendszeres olvasóvá. Nemrégiben azonban úgy döntöttek, hogy bővítik a kínálatukat, így jött létre a Passion, illetve legújabban a Pulse válogatásuk. Utóbbinál törekednek arra, hogy minél több és izgalmasabb thriller-, illetve horrortörténetet hozzanak el nekünk. Már több izgalmas cím is szerepel a repertoárjukban, a napokban például bejelentették, hogy érkezik náluk Stephen Chbosky regénye, a Képzelt barát is!

Az író neve a hazai közönség számára is ismerősen csenghet, ugyanis az Alexandra kiadó 2012-ben már megjelentette itthon egy másik könyvét, az Egy különc srác feljegyzéseit. A történet nagy sikert aratott, mind a hazai, mind a külföldi könyves berkekben, megjelenése után nem sokkal még filmet is készítettek belőle.

A Képzelt barát azonban a fülszöveg alapján egy gyökeresen más témát feldolgozó mű. A történet főszereplője a hétéves Christopher, aki édesanyjával egy bántalmazó kapcsolatból menekül, kénytelen egy új városba, Mill Grove-ba költözni. A zárt kis közösség első látásra tökéletes búvóhelynek tűnik, azonban rövidesen elromlanak a dolgok. Egyik nap ugyanis Christopher rejtélyes módon eltűnik. Hat nap múlva kerül elő, látszólag sértetlenül az erdőből, ám valami onnantól kezdve mégis mintha más lenne benne. Egy belső hang fura feladattal bízza meg: karácsonyig fel kell építenie egy lombházat az erdőben, különben az anyja és mindenki más a városban örökre megváltozik.

Vajon mi történhetett vele az eltűnése alatt? Kihez tartozik ez a rejtélyes hang? Miért kapta ezt a küldetést? Rengeteg kérdés felmerülhet az olvasóban a leírás olvasása után. Mi már nagyon izgatottan várjuk a megjelenését, főleg mivel első olvasásra nehéznek tűnik eldönteni, hogy vajon a thriller-, vagy a horrorszál lesz-e az erősebb a történetben. Vagy esetleg egy harmadik?

Nem kell már nagyon sokat várnunk, hogy megtudjuk, ugyanis a várható megjelenési idő: 2021. november 29.

Stephen Chbosky- Képzelt barát

Christopher ​hét éves. Christopher az új fiú a kisvárosban. Christophernek van egy képzelt barátja.
Legyőzhetjük a félelmünket, vagy hagyhatjuk, hogy az győzzön le minket. Kate Reese egyedülálló anya, aki menekülni próbál bántalmazó kapcsolatából, mert jobb életet akar magának és a fiának, Christophernek. Az éjszakai száguldás után a pennsylvaniai városkában, Mill Grove-ban kötnek ki, mely olyan messze esik a járt utaktól, amennyire ez csak lehetséges. A közösség zárt, a városba egyetlen főút vezet be, és ugyanaz ki. Először úgy tűnik, hogy Mill Grove tökéletes hely, ahol végre megállapodhatnak. Aztán Christopher eltűnik, és senki sem találja. Hat hosszú nap múlva kerül elő az erdőből a város peremén: sértetlen, de valahogy mégis más lett. Attól fogva egy hang beszél hozzá a fejében, amelyet csak ő hallhat, és küldetése van, amelyet csak ő teljesíthet: karácsonyra fel kell építenie az erdőben egy lombházat, különben az anyja és mindenki más a városban örökre megváltozik.
Stephen Chbosky Egy különc srác feljegyzései című könyve húsz éve jelent meg, és a határtalanság érzését nyújtotta az olvasóknak. Most egy hosszú évek óta érlelt horrorral tért vissza, melynek kozmikus méretei és érzelmi gazdagsága átalakítják a műfaj meghatározását.

Hozzászólások