MédiaSorozatok

Befutott a Stranger Things 2. évada

A cikk spoilereket tartalmazhat az első évadról.

A Duffer testvérek 2016-ban mutatták be a Netflixen keresztül a Starnger Things-t. Az első évadnak 8 része volt, mindegyik 40 perc körüli hosszúsággal. Ez a sci-fi, horror show hatalmas rajongótábort zsebelhetett be magának a maga retro tálalásával. A sorozat a ’80-as években játszódik.  Ez, a 2017. októberében bemutatott 2.évadnál sem történt másképp, ugyanis az új szezon 9 része töretlen színvonallal robbant be az őszi sorozatok közé.

Tótágas története folytatódik. Az első évadból ismert különös világot, annak miértjeit és hogyanjait fejtegeti a második felvonás. A horror kategóriába talán kicsivel jobban passzol, mint az első évad, mert több benne a rémisztő elem. Az első részekben a sci-fi részt nem magyarázzák túl, lassan indul be, sejtelmes köntösbe bújtatva. A képi világ továbbra is kifogástalan, a Tótágas maga sötét és hűvös külseje fantasztikus kontrasztot képez a való világgal szemben. Amikor meglátjuk a fagyos szürkeséget, szinte már érezzük az ott uralkodó hideget. A való világ ezzel ellentétben színes, retro jellegét tökéletesen tartja, kifinomult részletességgel figyelnek a hitelességre. Az orvoslás, a technológia, az autók mind fantasztikus kellékei a ’80-as évek bemutatásának.

A show különlegességei a gyerekszínészek. Az Az-ban is szerepet kapott Finn Wolfhard,  a mindig vicces Gaten Matarazzo, és Caleb McLaughlin fantasztikus közös munkája segíti, hogy még könnyebben beleéljük magunkat az amerikai kisváros rejtelmeibe. A legrejtélyesebb karakter kibontása is elkezdődik az évadban. A Tótágast már megjárt Will(Noah Schnapp) félelmei, felfedezései kerülnek a középpontba. A sejtelmes szálon kívül kapunk egy elbűvölő szerelmi szálat is, a már ismerős Eleven-nel( Millie Bobby Brown ), és az új karakterrel, Max-szel.( Sadie Sink )

A Duffer testvérek már tárgyalásban állnak a 3.évadról, melynek vázlatát már bemutatták a Netflixnek.

A források a képekre kattintva érhetőek el.

 

Hozzászólások