Agave KönyvekHírekKönyvek

Befejezéséhez érkezett a Slyvain Neuvel Themisz-akták sorozata!

Befejezéséhez érkezik Slyvain Neuvel Themisz-akták sorozata. A trilógia utolsó része, a Védtelen halandók szeptember 13-án jelent meg, melyben az előző részekből megismert kutatócsapatnak minden eddiginél hatalmasabb ellenséggel kell felvennie a harcot.

Sylvain Neuvel – Védtelen halandók

Eddig azt hitték, hogy az emberiséget fenyegető legnagyobb veszélyt, az űrből érkező óriásrobotokat megfékezték már. Ám, amikor Rose Franklin és társai visszatérnek a Földre, egy újabb rettenettel találják szemben magukat, mely talán az emberiség végét jelentheti.

Franklint egész felnőtt életében az hajtotta, hogy megtalálja a magyarázatot a rejtélyre – egy gigantikus, eltemetett fém kézre –, amelybe gyerekként botlott, pontosabban zuhant bele véletlenül a dél-dakotai Deadwood közelében. A felfedezés az egész bolygón tapasztalható, mindent feldúló változások láncreakcióját indította be.

Rose és a Földvédelmi csapatok mindent megmozgattak, hogy mielőbb kiismerjék a misztikus technológiát, csakhogy váratlanul óriásrobotok szállták meg a Föld legnépesebb városait, s gyilkolták milliójával a lakosságot. Bár Rose és az emberei végül gátat vetettek a mészárlásnak, elhárították a támadást, diadaluknak sokáig nem örülhettek. Ismeretlen támadóik visszavonultak, elhagyták a megrokkant bolygót… ám a tudóst és segítő kis csapatát magukkal vitték.

Most, miután közel tíz évig éltek abban a másik világban, Rose-ék hazatérnek… csakhogy egy újabb pusztító háború közepébe csöppennek, amely ezúttal az emberek között dúl. Úgy tűnik, a földönkívüli lények éppen azért hagyták hátra a Földön robotóriásaikat, hogy az emberiség önmagát semmisítse meg velük.

Rose eltökélten keresi a megoldást, bármi legyen is az ára. Vajon ő lesz az utolsó gyalog az ítéletnapi végjátékban, amelyet senki sem nyerhet meg?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?