DIY

BEF_JEZETL_N a Malinovkától!

Szolnoki-Szendrődi Judit, a Malinovka alapítója 2005-ben végzett a MOME formatervező és design menedzser szakán. Öt évvel ezelőtt, 2013-ban megalapította a Malinovka brandet, melyben határidőnaplók, fali naptárak, vászontáskákfüzetek és egyéb papíráruk kaphatóak webshopjukban, a Budapest design boltjaiban és múzeum shopjaiban.

A Malinovka tárgyaiban fontos szerepet játszanak a hagyományos, kézi eljárások, és a manuális kötészeti módszerek. A nyers grafikák és letisztult formai megoldások mellett említésre méltóak az újrahasznosított, kreatív alapanyagok amelyekkel dolgoznak, és ezek összességével igazi egyéniséget adnak a Malinovkának. Az egyszerű, jellemzően fekete-fehér designjától szerethetővé válnak az egyes termékek, legyen az bármi, egy határidőnapló vagy akár egy tetoválás, poszter.

Ahogy azt sokszor láthatjuk a brand instagram oldalán, a grafikák először kézzel készített rajzként születnek, majd ezután, digitálisan kerülnek véglegesítésre az egyes tárgyakon.

A Malinovka jóvoltából most egy olyan terméket mutatunk be nektek, ami a párkapcsolatot és a szerelmet veszi alapul, a külseje pedig a már említett egyszerű, letisztult és gyönyörű designt kapta.

Judit és alkotótársa Gál László egyfajta önismereti, párkapcsolati játékot hoztak létre ezzel a könyvvel, amit előszeretettel ajánlunk minden kreatív léleknek. Az egyes oldalak félig kitöltetlenek maradtak, teret adva a kreativitásunknak és gondolatainknak.  Alakítható ábrák, humoros játékok, színezni valók, befejezetlen mondatok és szórakoztató szövegek gazdagítják a kis könyvecskét, melyet akár pároddal közösen kitöltve még élvezetesebbé lehet tenni.

Ami nagyon megfogott a könyvben, azaz egyszerű, de igen minőségi kivitelezés mellett, a belsejében levő grafikák. Judit rajzai viccesek, vidámak és ami nagyon bejön, minimalisták, amihez Gál László szövegei társulnak. Ennek a kettőssége igazi élményt ad az olvasó-rajzolónak, aki teljessé teszi a BEF_JEZETL_N könyvjátékot.

Mi egészítjük ki a könyvet, amihez csak a képzeletünk szab határt. Színezünk, rajzolunk, keresztrejtvényeket fejtünk, beleírhatjuk az érzéseinket, érzelmeinket és tapasztalatainkat. A megkezdett mondatokat úgy folytatjuk és értelmezzük, ahogy csak szeretnénk. Teljes mértékben személyre szabható ez a kis csoda.

Akár egy szerelmi emlékkönyv. Egy olyan könyv, ami segít abban, hogy felismerjük a szerelmünkben rejlő erősségeket, gyengeségeket, örömöket, magát a szerelem boldogságát, és mindezt egy pihentető játék keretében.

BEF_JEZETL_N Könyvjáték a szerelemről

Van egy könyv. A lapjai félig üresek. Te mit kezdesz vele? Lépj be velünk a könyvjáték világába, ahol a befejezetlen mondatok és szabadon alakítható grafikák a kezed nyomán válhatnak saját, szerelmes történeteddé. Könyv és játék a Malinovkától. Alkotók: Judit Szolnoki-Szendrődi (Malinovka), Gál László (Zinka és Simafül)

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?