Könyvek

Ázsiai ihletésű fantasy érkezik!

A napokban robbant a hír, hogy a Menő Könyvek még idén elhozza nekünk a külföldön már sikerkönyvnek számító Hat bíborszín darumadár című regényt Elizabeth Lim tollából. Ráadásul nem is akármilyen formában, a kötet ugyanis gyönyörű éldekorálást is kap majd!

A történet főszereplője Shiori’anma, Kiata hercegnője, aki súlyos titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol, amire ráadásul pont az eljegyzése alkalmából rendezett ünnepség napján derül fény, meghiúsítva a házasságot. Ezt a lány nem is bánja, hiszen sohasem akarta ezt az esküvőt.

Azonban ezzel a „balesetével” magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét, aki – miután ugyancsak varázserővel bír – daruvá változtatja Shiroi bátyjait és megfenyegeti a lányt, hogyha bárkinek egy szót is szól erről, akkor rögtön végez egyik testvérével. A hercegnő magányosan és nincstelenül testvérei felkutatására indul. Közben pedig rájön, hogy a királyságot veszély fenyegeti és ahhoz, hogy megmentse azt, fel kell szabadítania és meg kell tanulnia irányítani a benne rejlő erőt. Útja során segítői lesznek egy papírmadár, egy furcsa sárkány és a fiú, akinek a kezét ígérték.

A történet tehát nagyon ígéretesnek tűnik és rengeteget merít az ázsiai kultúrából. Mi már nagyon várjuk, hogy végre olvashassuk! A könyv ráadásul különleges, élfestett kiadásban érkezik, ami miatt külön éke lehet majd könyvespolcunknak. A Hat bíborszínű darumadár már elő is rendelhető.

Várható megjelenési idő: 2023. október 25.

Elizabeth Lim – Hat bíborszín darumadár

Egy ​száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok… Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.

Shiori’anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül…

Hozzászólások