InterjúMédiaZene

„Az X-faktor tehetségkutató műsor egy igazi kaland volt a számomra” – Interjú Abaházi Nagy Líviával

Abaházi Nagy Lívia, a 2017-ben megrendezésre került X Faktor című tehetségkutató műsor által vált igazán ismerté. Az operaénekesnő hétről-hétre lehengerlő produkciókkal kápráztatta el a közönséget. Hatalmas tehetségének és kedves személyiségének köszönhetően hamar az ország kedvence lett. De mit gondoltok, milyen pozitív hatással van a verseny a karrierjére? – A vele készült interjúban többek közt erre a kérdésre is választ kaphattok.

Milyen élményekkel búcsúztál a versenytől?
Az X-faktor tehetségkutató műsor egy igazi kaland volt a számomra, sok-sok élménnyel és ugyanakkor kemény munkával. Kedvemre való volt, hogy népszerűsíthettem az operát, az operaéneklést. Egy élő műsorban való szereplés nem mindennapi dolog. Ezen egy egész stáb dolgozik, itt mindennek a legnagyobb rendben kell lennie, ami maximális összpontosítást igényel. Maga a belefektetett munka és a végeredmény az igazi élmény.

Milyen pozitív hatással van a verseny a karrieredre?
Ha valaki egy ilyen élő műsorban szerepel, vagy szerepelt, azt egy egész ország megismeri. Sőt, ez az ismeretség átlépi még a határokat is. Egy karrier építésénél pedig nagyon fontos, hogy minél többen megismerjenek, és hogy az előadásmódomat, a hangszínemet megszerettessem az emberekkel.

Már több televíziós csatorna indít hasonló tehetségkutatókat. Szinte minden ilyen műsorba kerülnek be olyan előadók, akiknek nem volt zenei múltjuk, viszont hatalmas tehetséggel rendelkeznek. Mit gondolsz, az ilyen átlagos életvitelű személyek számára fizikailag és lelkileg mennyire megterhelő egy ilyen verseny?
Természetesen megterhelő mind fizikailag és mind lelkileg is, hiszen ez teljes erőbedobást igényel. Itt nem lehet félmunkát végezni, és én legalábbis úgy gondolom, egy ilyen műsorban mindenki a legjobbat akarja nyújtani. Persze ezek a megterhelések ugyanakkor kellemesek is, mint a jól végzett munka jólesik.

A nehéz pillanatokban mennyire számíthatnak a versenyzők egymásra? A verseny ideje alatt mennyire érződik az egymás közti rivalizálás?
Amikor még sokan vagyunk a versenyben, nem igazán tudatosul az emberben a versenyszellem. Egyszerűen mindenki hozza formáját, a legjobbat. Persze amikor már kevesebb volt a versenyző mellettem, akkor előjön az egészséges rivalizálás, ami egyben természetes, hisz tétje is van a versenynek.

Az X Faktor című tehetségkutató alatt volt számodra olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy nem bírod tovább, és feladod? Ilyenkor mi adott erőt a folytatásra?
Egy állandóan összpontosító test egy idő után pihenésre vágyik. Ez velem is előfordult, viszont úgy gondolom ezen mindig sikerült úrrá lennem. Vannak elképzeléseim és ezek visznek előre. Még nem hagytak soha cserben.

Az utóbbi időben a legtöbb tehetségkutató szabályzatában lecsökkentették a jelentkezők részére megszabott korhatárt, ezáltal már szinte gyerekek is színpadra léphetnek. Neked mi a véleményed erről?
Ha csak azt mondod, hogy lecsökkentették, akkor ezek szerint bővítették. Úgy gondolom, hogy a bővítés eredménye ebben az esetben a több lehetőség is egyben. Ez nagyszerű dolog. A színpadra lépésnek pedig sosem voltak korhatárai, ahol a gyerekszereplők mindig is jelen voltak.

Szerinted mennyire előnyös számukra, ha ilyen korán kerülnek reflektorfénybe?
Hogy kinek mi az előnyös, azt döntse el ő saját maga. Egy kiskorú gyermek esetében pedig az őt nevelő szülő. Úgy gondolom, hogy nekik kell legjobbat tudniuk mi előnyös és mi nem szeretett gyermeküknek vagy gyermekeiknek.

Mit üzennél azoknak, akik eljátszottak már azzal a gondolattal, hogy elinduljanak egy tehetségkutató műsorban?
Hogy jelentkezzenek csak bátran! Amennyiben úgy gondolják, hogy gazdagíthatják kulturális életünket, hát csak rajta!

Hozzászólások