Az Until Dawn-ról mélyebben – Josh Washington

Josh Washington egyike a nyolc főszereplőnek az Until Dawn nevű horrorjátékban. A történet középpontjában az ő két testvérének, Beth és Hannah eltűnésének rejtélyes esete áll. Egy évvel a lányok eltűnése után Josh újra elhívja barátait a családi faházukba, saját hegyük tetején. A tragédia is itt történt tavaly, amikor Josh barátainak társasága meg akarta viccelni Hannah-t, de fájdalmat okoztak neki, ezért kirohant a faházból, egyenesen a hóviharba. Beth utána indult, és ezután nem látta őket többé senki.

Nem ajánlom a cikket azoknak, akik nem játszották ki, vagy nézték meg az Until Dawn-t, mert spoilereket tartalmaz.

Most Josh karakterét szeretnénk nektek részletesebben bemutatni, ugyanis nagyon komplex, mély személyisége van. A játékban sokszor apró nyomokból tudunk meg róla információkat, ezért érdemes mindig nyitott szemmel járni.

Nem tudta feldolgozni testvérei halálát, ezért a játékban gyakran megjelenő Dr.Hill kezelésén vett részt. Ezt abból tudjuk, hogy amikor Sam-mel játszunk, megtaláljuk a telefonját, amiben egy SMS olvasható. A doktor érdeklődik, hogy szedi-e rendesen a gyógyszereit. Ezen kívül már maga a tény, hogy időnként részesei lehetünk néhány pszichiátriai jelenetnek Josh képzeletén belül is bizonyítja, hogy nem volt könnyű neki túllépni a tragédián. De szenvedéseinek súlyosságát csak a hetedik epizódtól kezdjük el érzékelni.

Viselkedése általában normális, és eleinte csak elenyészően fordulnak elő furcsaságok. Chris számára egy testvér-figura, kettőjük kapcsolata nagyon mély és közeli, egészen addig, amíg fel nem áldozzuk őt Ashley-ért, és a későbbi epizódokban meg nem haragszik ezért rá. Eleinte karakterének szeretetteljes, pozitív oldala mutatkozik meg, itt nagyon meg is lehet őt kedvelni. De az igazi együttérzés a 10.epizódban kezdődik, amikor az érzékenyebb játékosokat a sírás kerülgeti.

Josh megőrül, és amikor hallucinálni kezd, kétségbeesik. Tiltakozik, ellenkezik a fejében lévő hangokkal, és mindeközben azt mondja: „ No, not again.” Ez annyit tesz, hogy „Nem akarom újra”. Felveti bennünk a kérdést, ami még szívszorítóbbá teszi a jelenetet: Vajon hányszor kellett a saját elméje miatt szenvednie? Mike és Sam követik őt oda, ahol ez a jelenet játszódik, majd Mike felpofozza, hogy magához térjen. A pofon elérte a célját, de Josh még mindig magában beszélve követi őket.

Az endingek bár különbözőek, de az említésre méltó variáció az, amikor a Hannah-wendigo-val felismerik egymást . Így a wendigo nem öli meg, hanem magával viszi, és a végén ő is átváltozik. Ez amilyen szörnyű és horrorisztikus elem, annyira megható is. Ez a legjobb befejezés, amit adhatunk Joshnak a végigjátszásunk során.

Nagyon tragikus személyiség, de biztosan feldobja a játékot, és ha mélyebben elgondolkozunk rajta, egészen megérinthet minket. Ti megkedveltétek őt?

forrás , forrás

Hozzászólások