Könyvek

Az elveszettek szerzőjének újabb könyve érkezik magyarul!

Lucy Clarke neve ismerősen csenghet a pszichothrillerek kedvelőjének, ugyanis Az elveszettek a tavalyi évben nagy sikert aratott. Most pedig megérkezett az írónő egyik újabb könyve magyarul, melynek címe Egy a lányok közül!

A kötet ezúttal egy baráti társaságról szól, akik Görögországba indulnak lánybúcsút ünnepelni. Azonban a barátnői viszonyok közel sem olyan tökéletesek, mint amilyennek tűnnek, ahogyan az emberek sem. Van, aki a vőlegényét gyászolja, van, aki éppen egy váláson van túl és olyan is, aki ki akarja sajátítani magának a menyasszonyt. Mindenkinek megvan a maga kis titka, sérelme, ami nem feltétlen a “kinti” életre összpontosul.

Lucy Clarke nagyszerűen mutatja be a nők baráti viszonyának törékenységét, leírásai pedig gyönyörűen mutatják be a táj szépségét és hangulatát.

A könyv a kemény táblás verzióban, védőborítóval érkezett a 21. Század Kiadó gondozásában, 2023. február 28-án, Novák Gábor fordításában.

Lucy Clarke – Egy a lányok közül

Megérkeztünk hatan arra a gyönyörű görög szigetre, napsütötte beachekről és vérvörös naplementékről álmodoztunk, készen álltunk, hogy belevessük magunkat a szabadságba, vadul, csak mi, együtt, barátnők.

Első éjjel úsztunk a csillagos ég alatt.

Második éjjel elkezdtük a játékot a teraszon, a szikla tetején.

Harmadik éjjel az idill darabokra hullott, titkokról és hazugságokról sugdolóztunk a langyos szellőben.

Utolsó éjjel ott volt a holttest odalent, a sziklákon.

Ki volt hajlandó még ölni is?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?