InterjúKultúra

“Az álmok valóra válnak!” – interjú Klajkó Szandrával

Egy fiatal lány, aki a sikeres énekes és táncos hivatása mellett lehetőséget kapott arra is, hogy színészként mosolyt varázsoljon a gyermekek arcára. – A Duna Palota Hamupipőkéjével, azaz Klajkó Szandrával beszélgettünk.

Tulajdonképpen egy régi álmod vált valóra azzal, hogy belecsöppentél a színház világába. Mesélnél erről?
Igazán nem kacérkodtam a gondolattal, hogy színészként próbáljam ki magam. Ami viszont mindig is érdekelt, hogy egy hercegnő bőrébe bújhassak. Most egyszerre két Hercegnőt is megformálok: Hamupipőkét és Jázmint. Nagyon szerettem mindkettő előadás próbáit. A Noir Színház társulata nagyon segítőkész, és mindenben támogatnak. Ahogy a rendezőnk Iványi Árpi is mondta, pofán csapott mind a két szerep. Nagyon sokat segít nekem és hálás vagyok, hogy bizalmat szavazott. Nagy feladat, de élvezem, és minden előadást izgalommal várok.

Első alkalommal 2017. Október 16.-án a veszprémi Petőfi Színházban mutattátok a „Hamupipőke” című darabot. Milyen érzés volt a főszereplő bőrébe bújva átélni ezt a mesét?
A darab régebb óta fut. Veszprémben játszhattam a premiert, de a színház állandó játszótere a Duna Palota Budapesten. Egyszerűen belecsöppentem az életébe. Csodás érzelmeket hoz ki belőlem ez a szerep. Nagyon fontos témát dolgoz fel, és változatos, hiszen a főszereplő egy pozitív személyiség, de mégis megalázzák nap, mint nap. Ennek ellenére mindig pozitívnak kell lennie, ám de mégis olykor szomorú, és még sír is. A végén viszont igazi eufória van, hiszen a tündérmese valósággá cseperedik. Szeretem átélni egy órában ezt a karaktert, mert hozzá tesz az életemhez, és a színpadon kicsit az engem ért hasonló megalázó helyzeteket is feltudom dolgozni a szerep adta lehetőségeken belül.

Milyen hangulatban zajlottak az előadások? Esetleg voltak olyan vicces pillanatok, amelyeket szívesen megosztanál velünk?
A hangulat mindig szuper. Talán annyit mesélnék, hogy Veszprémben akkora siker volt, hogy a kollégáimmal úgy éreztük, hogy egy rock koncerten vagyunk. A gyerekek olyan szinten együtt haladtak a történettel, és drukkoltak a főszereplőnek… Nagyon sok energiát kaptunk, és ha bármilyen baki is adódik, azt a történettel kézen fogva igyekszünk észrevétlenül javítani.

Milyen nehézségeket kellett leküzdened azért, hogy tökéletes átéléssel tudd Hamupipőke és Jázmin karakterét alakítani?
Hamupipőke egy törékeny lány, de erős. Picit talán naiv is, de hisz a csodákban, és talán ez az egész karakter fő mozgatója. Jázmint egy hercegnő, így eleve már a nemesi vért kell előtérbe helyezni. Ő is igazi nő, de talán kicsit talpraesettebb, mint a másik karakter. Mindkét esetben magamból veszek elő, és így lesz hiteles. Imádom a jelmezeket, és mindent, ami az előadáshoz tartozik. Szeretem, hogy mindig tanulok róluk és rólam általuk valami újat.

Az eddigi szerepeid közül melyik volt számodra a legmeghatározóbb? Miért?
Olyan sok szerepet nem tudok felsorakoztatni, viszont a nyáron a TV2 Csajok, Pasik, Balaton-ban megformált Verát is nagyon szerettem, vagy a Dualitás turnén Esmeraldát, a Notre Dame-i toronyőrből egy kis szösszenetre. Mind én vagyok, az összes hercegnő. Jázmint és Hamupipőkét is nagyon csípem. Nem véletlen, hogy őket formálom meg.

Több alkalommal említetted már, hogy pozitív gondolkodással képes vagy bármit bevonzani az életedbe. Mit gondolsz, ez mennyire volt befolyásoló tényező abban, hogy a kedvenc hercegnőid „bőrébe bújhattál”?
Biztos, hogy nem véletlen. Évek óta Jázminnak hívtak sokan, már kiskoromban is Hamupipőkét játszottam otthon. A Disney meséket is imádom. Véletlenek nincsenek, nagyon hálás vagyok értük.

Köztudott, hogy a Budapesti Operettszínház egyik kiemelkedően tehetséges színésze, Veréb Tamás oldalán találtad meg a boldogságot. Ő mit szólt ahhoz, hogy Te is színészi babérokra törsz?
Mindenben támogat, igazán nem vágyom nem mese karakterek megformálására. Tomi azért komolyabb, akár történelmi témákban is játszik. Mi a hétköznapokban is mesehősként létezünk, így mindketten szeretettel állunk minden ilyen örömteli feladat előtt.

A tündérmesék szerint, az igaz szerelem örökkön-örökké tart. Szerinted mi a boldogság titka?
Szerintem a kölcsönös szeretet, megbecsülés, hogy merjünk együtt álmodni, és hinni a csodákban. Mi tündérmesében élünk 3 éve. Boldog vagyok, hogy együtt létezünk itt és most.

Hol láthat legközelebb a közönség?
A Noir Színház oldalàn is megtaláljátok az előadásokat, és az oldalamon is. Vendégjátékok márciusban lesznek az Aladdinnal, Siófokon és Gödöllőn. A Duna Palotába pedig májusban mindkét darabban láthattok. No, és persze más fellépéseken is országszerte.

Mit üzennél az AH magazin követőinek?
Merjenek hinni a csodákban, mert az álmok valóra válnak!

Hozzászólások