Augusztusban érkezik Stephenie Meyer újabb Twilight kötete

A 2000-es évek közepén robbant be a köztudatba Stephenie Meyer világa a Alkonyat. A négy kötetből álló sorozat utolsó része már több, mint tíz éve jelent meg, azóta a regényekből a filmváltozatok is megszületettek Kristen Stewart és Robert Pattinson főszereplésével. Most pedig érkezik az ötödik kötet, amely a vámpír, Edward szemszögéből mutatja be a történetet.

A Twilight azaz Alkonyat könyv nagy sikert aratott a világban, amely egy halandó lány, Bella és egy vámpírrá vált fiú, szerelmét és az ezzel járó veszélyeket mutatja be. Bella egyszerű fiatalként érkezik Forksba, ahol teljesen megváltozik az élete, amikor megismeri a Cullen családot, akik nem közönséges emberek, hanem egytől -egyig vámpírok. Bella elfogadja Edwardot, nem tart a fiútól, sőt szívesen lóg együtt velük. Ám amibe belecsöppent korántsem veszélytelen, hiszen számos más természetfeletti lény figyel fel rá, miközben ő mindenképp Edward családjához szeretne tartozni és vámpírrá akar válni. A könyvek és a filmek hatalmas népszerűségnek örvendtek szerte a világon.

Stephenie Meyert pedig azóta is kísérti a Twilight-Saga. Közel egy évtizede elkészített egy kötetet, amely aztán a kiszivárgott részletek miatt nem jelent meg. Most úgy döntött, hogy megtörik a jég és bemutatja a Midnight Sun című kötetét, amely egy kicsit másabb lesz, mint az előző Alkonyat kötetek. Meyer most Edward szemszögéből meséli el a történetet – eddig Bella nézőpontjából olvashattuk -, tehát a halhatatlan szerelem lesz a középpontban. Az írónő weboldalán május elején jelent meg egy visszaszámláló óra, amit végül annyian kerestek fel, hogy összeomlott.

Meyer bejelentette aztán, hogy 2020. augusztus 4-én várható angolul a Midnight Sun, remélhetőleg utána hazánkban is olvashatjuk. Ti örültök egy újabb Twilight-Saga könyvnek?

Hozzászólások