Sorozatok

Áprilisban debütál az Árnyék és csont sorozat

Leigh Bardugo regényei alapján készülhetett el az Árnyék és csont című új Netflix sorozat. 2019-ben kezdték el forgatni, és úgy néz ki, hogy áprilisban már a nézők is megnézhetik a platformon. Hogy miről szól a történet és kik lesznek a szereplők, most megtudhatjátok.

Leigh Bardugo regényei egyébként is nagyon népszerűek, főként a Grisaverzumban játszódók. Az írónő egy interjúban elmondta, hogy számos nép mondája, történelme hatással volt rá, melyekből ihletett merített. De a 18. századi Oroszország és Hollandia is felkeltette az érdeklődését.

Miről szól az Árnyék és csont? 

Az Árnyék és csont története egy Alina Starkov (Jessie Mei Li) nevű fiatal katonanőről szól. Alina az oroszországi Ravkában nőtt fel árvaként. Miután besorozzák barátjával katonának, majd az Árnyzónába küldenek egy nagyon veszélyes küldetésre. Igen ám, de itt a sötétség uralkodik és szörnyetegek is felbukkannak. Alina hamar bajba kerül, de rájön, hogy különleges képességei vannak, ezáltal segíthet helyreállítani a rendet. A Shadow and Bone – Árnyék és csont főszereplője a fővárosban találja magát, ahol a helyi varázsló a világ megmentőjének kiáltja ki, emiatt pedig mindenki sokat vár tőle.

A sorozatot olyan alkotók készítették, mint Eric Heisserer forgatókönyvíró, akinek nevéhez fűződik az Érkezés című film. A rendezői székbe pedig Jeremy Webb ült, akihez a Downton Abbey vagy Az Esernyő Akadémia is köthető. A főszerepekre olyan színészeket kértek fel, mint Jessie Mei Li aki Alina Starkovot fogja alakítani, de látható lesz a Narnia krónikái filmekből ismerős Ben Barnes. Freddy Carter játssza majd Kaz Brekkert, Starkov barátját, Malyen-t pedig Archie Renaux formálja meg.

Az első évad forgatása 2019-ben kezdődött, majd 2020 februárjában a járvány miatt leállni kényszerült. A több hónapos kihagyás után végül ősszel tudták befejezni a sorozatot. Érdekesség, hogy az Árnyék és csont egyes jeleneteit hazánkban vették fel.

Az alkotók nyolc epizódot készítettek az első évadhoz, melyet a bejelentés szerint április 23-án debütál a Netflix csatornán. Az előzetest is február legvégén osztották meg velünk, de elég izgalmasnak tűnik, ahhoz, hogy izgatottan várjuk majd.

 

Ti várjátok már a sorozatot? 

 

Hozzászólások