Könyvek

Alex Moore: Társastánc /Európai táncok/

“A tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztraktálása az életnek, hanem az élet maga.”
Martha Graham

Érdekel a társastánc? Szívesen tanulnád, vagy olvasgatnál róla? Akkor a következő sorok hozzád fognak szólni, hiszen Alex Moorenak a Nemzetközi Társastánc Szövetség elnökének, az Imperial Society of Dancing igazgatójának, a Társastánc – Európai táncok című könyvét szeretném megismertetni ma veletek.

A kötet bemutatja a quickstepet, az angolkeringőt, a slowfoxot, a tangót, illetve még a bécsi keringőt és a ritmustáncot, többek között ír még a versenytáncról is.

 Alex Moore az alapoknál kezdi az összes táncnak a leírását. Felhívja külön-külön a kezdőknek, az amatőr versenyzőknek és a hivatalos táncvizsgára készülőknek a figyelmét. Beszél az általános tudnivalókról, lépések irányairól, a tánctartásról, az egyensúly technikájáról, az ellentétes törzsmozdulatokról és helyzetekről. Megemlíti még a lábtechnikát, emelkedést és ereszkedést, a fordulat mértékét, irányvonalakat, testhajlásokat, a vezetést és követést.

Külön kislexikon tartozik a kiadványhoz, melyben a társtánc- technikai szakkifejezésekről és a táncleírásban használt rövidítésekről, és azoknak angol megfelelőiről ad magyarázatokat. A lépések leírását, lépésrajzokkal színesíti.

“Táncolni jó, táncolni mámorító. A tánc felüdít, szórakoztat, bizonyos szempontból pihentet mind szellemileg, mind testileg. S ez remek dolog ráadásul nem függ sem társadalmi, sem vagyoni helyzettől, még életkortól se nagyon”

Alex Moore: Társastánc – Európai táncok című könyvének előszavából, melyet Antal Imre írt

Hozzászólások