Albumpremier: iKON: i DECIDE

Visszatért a dél-koreai fiúbanda az iKON, akik a tavalyi évben hat tagúvá váltak, ugyanis egyikük kilépett személyes okokból és persze azért is, hogy megvédje a csapatot. A fiatal tehetség (B.I) a szorongása miatt drogot akart vásárolni még 2016-ban és ez tavaly derült ki, ami a fiú karrierjébe került. Azóta a csapatnak ugyan voltak koncertjeik, de az igazi visszatérés az új év első hónapján történt, amikor is bejelentették, hogy február 6-án érkezik legújabb mini albumuk.

Az i DECIDE nevű korong öt vadonatúj számot tartalmaz és január végétől folyamatosan promózva volt. Ezt az albumot 2019 elején vették fel azzal a céllal, hogy 2019 közepén jelenjen meg, de a csapat vezetőjének és producerének, B.I-nak (Kim Hanbin) a hirtelen távozása miatt elhalasztották.

Ez lesz a csoport visszatérése több mint egy év elteltével, mivel legutóbbi kiadásuk 2019 januárjában volt, az ‘I’m Ok’ című albummal. Ezenkívül ez lesz az első visszatérésük Hanbin kilépése óta.

A YG Entertainment nyilatkozatot adott ki, amiben bocsánatot kért, amiért ennyit késett a lemez, hiszen 2019 közepén kellett volna megjelennie. B.I távozása miatt azonban a banda problémákkal küzdött azzal kapcsolatban, hogy mit kellene csinálniuk azokkal a dalokkal, amelyeket Hanbin írt. Végül úgy döntöttek, hogy újra felhasználják a dalait, és módosítják az elosztásokat, hogy illeszkedjen a mostani, 6 tagú csoporthoz. B.I továbbra is fel van tüntetve, mint dalszövegíró.

A fiatal tehetségek szóló dalokat adhattak ki, feldolgozásokat készíthettek amiket különleges ajándékként tüntettek fel. Így jelenhetett meg Bobby új szólója, amely tökéletes videóklipet is kapott hozzá. A Rest Your Bones gyönyörű látványvilággal tárul elénk, a rapper egy egy épület tetején áll és Szöul látképét figyelhetjük meg a háta mögött.

JU-NE és Bobby közös dala a következő, ami szintén különleges ajándék volt a rajongók számára. JU-NE ismét megmutatta, hogy milyen hang rejtőzik benne, Bobby pedig ezt feldobta a rap résszel. Egy fekete-fehér akusztikus stílusú videóklipben láthatjuk őket, ahol JU-NE gitározik.

Még egy újdonsággal leptek meg minket, ami Jay feldolgozása, amiben Ella Mai számát a Trip-et énekelte el. A fiatal srác szuper hanggal lett megáldva és ezt meg is mutatja nekünk ebben a coverben.

Most azonban térjünk is rá az albumra. Az i DECIDE öt különböző stílus széles skáláját kínálja, az érzelmi „Flowers”-től az ütemesebb „Dive”-ig. Ez utóbbi lett az album fő száma, amely videóklipet is kapott. Talán a Dumb&Dumber című dalukhoz hasonlíthatnánk, ami egy kicsit lazább és poposabb vonalat képvisel ugyanakkor a hozzá tartozó klip nagyon látványos lett.

A lemezen szereplő további számok közül az Ah yeah és az All The World kapta meg az ütemesebb alapot, nagyon fülbemászó dallammal rendelkezik mindkettő. A következő a Holding on, ami az elengedésről szól, de ahhoz képest elég vidám az egész zene. A Flowers az utolsó dal, ami az albumon szerepel és ez a szám lett igazán melankolikus és egyben gyönyörű. A hat fiú mindegyikben bemutatja mennyire tehetséges hangban és a Dive-t látva, mozgásban is.

 

Az albumnak két verziója lett, az egyik piros, a másik pedig zöld színű. Rengeteg képet kaptunk a fiúkról az elmúlt pár napban, ezáltal a lemez és a videóklip is már most hatalmas sikernek örvendhet. Nektek hogy tetszik az i DECIDE és a különleges meglepetésekről mi a véleményetek?

Hozzászólások