Zene

ALBUMPREMIER: Dreamcatcher – Raid Of Dream

Aki azt hinné, hogy a koreai zenék közt csak poposabb dalok vannak van egy jó hírem. Vannak ám rapperek is és természetesen rockosabb számok. Egyre jobban kibontakoznak az előadók, és most egy ilyet szeretnék bemutatni. A Dreamcatcher egy különleges idol banda, akik ezúttal egy csajos, sötét és gyönyörű koncepcióval álltak elénk, pop-rock stílussal megspékelve azt. Bár ez nem lehet meglepő a csapat rajongói számára, hiszen a lányok korábban már jelentkeztek egy hasonló stílussal, például a februárban megjelent Piri című daluk is ezt a képviselte.

A 2017-es indulásuk óta a Dreamcatcher gyorsan az emberek kedvencévé vált a K-pop világban, a sajátos pop-rock stílusuk és fantasztikus vizuális koncepcióik miatt.

A Raid Of Dream minialbumuk öt dalt tartalmaz, az első az Intro, ami kedvcsinálóként tökéletes, majd jön a Deja Vu, ami ugye az album kislemezeként debütált gyönyörű videóklipjével, és máris bedobnak ezzel a dallal a mély vízbe.

Az album érdekessége, hogy ez egy együttműködés a Dreamcatcher és a King’s Raid mobiljáték között és a kiadó nem is tétovázott, egy illusztrációval teli videót adott ki a videóklip megjelenése után, amely a játék egy részét mutatja be. A Deja Vu olyan érzelmeket közvetít, mint a sötétség, az elvesztés, az összeomlás és a harag, amelyeket nagyon jól érezhetsz a King’s Raid Pandemoniumban. Tehát a lányok remek munkát végeztek, hiszen belecsempészték az RPG játékot a zenéjükbe. A tánc jelenetek is fantasztikusak lettek, az egész videó alatt elsöprő koreográfiát mutatnak be az elegáns fehér ruháikban és később a fekete bőrkabátjaikban.

A következőkben is hasonló stílussal találkozhatunk a The curse of the spider (A pók átka) még erőteljesebb rock beütéssel rendelkezik. A Silent Night (Csendes éj) kicsit talán visszább vesz a rock részből és átvált a táncosabb verzióra, és bár ritmusilag hozza azt, amit az elődjei, de felüdülés volt hallgatni valami mást is a lányoktól. Az albumot pedig egy balladával zárták, a Polaris lágy, lassabb dallamokkal fejezi be és tökéletesen lezárja a Raid Of Dream korongot.

Mit gondoltok a lányok erőteljes, de mégis szexi és csajos stílusáról? Hogy tetszik a Deja Vu?

Hozzászólások