AHdvent

AHdvent 10. nap – Az 5 legolvasottabb karácsonyi könyv

Kíváncsi vagy, mi az a TOP 5 karácsonyi témájú könyv, amelyet a legtöbb ember elolvasott? Ez egy remek kérdés, amire sajnos mi sem tudjuk a választ, azt viszont igen, hogy a moly.hu felhasználói között mi a legelterjedtebb. Minket nagyon érdekelt, így reméljük, hogy titeket is fog! 

Ha a cikk elnyerte a tetszésedet, vagy esetleg van köztük olyan, amit te is olvastál, netalántán várólistádon szerepelt, ne hagyd magadban, oszd meg velünk! Egyből egy izgalmas thrillerrel kezdünk, ami sorban az ötödik. A Nem vagyok sorozatgyilkos Dan Wells tollából egy olyan kötet, ami mellett nem lehet elmenni  szó nélkül, így természetesen már mi is írtunk róla, a moly.hu-n pedig 87%-on áll.

Dan Wells – Nem ​vagyok sorozatgyilkos

John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…

Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.

Negyedik a sorban Marni Bates népszerű könyve, a Rocksztárt kaptam karácsonyra! Ezen jót mosolyogtam, ugyanis ez az egyik legkedvencebb ifjúsági regényem, amit ebben a témában olvastam. Egy könnyed ifjúsági kötetről van szó, ami garantáltan meg is mosolyogtat mindamellett, hogy biztosan meghozza a kívánt hangulatot. Én nagyon szerettem, a moly.hu olvasói pedig erre is 87%-ot adtak.

Marni Bates – Rocksztárt ​kaptam karácsonyra

Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…

Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.

Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…

Hatalmas klasszikus Fekete István regénye, a Téli berek című könyv, ami valószínűleg pontosan ezért került a dobogó harmadik fokára. Matula, Tutajos és Bütyök visszatér a Tüskevár második részében, amit a sorozat kedvelői akárcsak az első részét, 89 %-osra értékeltek.

Fekete István – Téli ​berek (Tüskevár 2.)

Fekete István Tüskevárának olvasói bizonyára emlékeznek még Tutajos és Bütyök – becsületes nevükön Ladó Gyula Lajos és Pondoray Béla hetedik osztályos tanulók – vakációjának történetére. István bácsi, az állami gazdaság agronómusa szeretné szívóssá edzeni elkényeztetett unokaöccsét, ezért Matula Gergelyt bízza meg a fiúk nevelésével. A berekbeli élet lefarag minden nagyzolást és nyegleséget a két pesti kamaszról, és Tutajos, elbúcsúzva a nyártól, Matula véleménye szerint is „felsőbb osztályba léphet”. Ez a felsőbb osztály a „téli berek”, amely teljes szépségében tárul fel Matula két védence előtt. A szabadjára engedett fiúk önként vállalt fegyelemmel kerülik ki a vadász-halász élet buktatóit, s mire véget ér a vakáció, Matula két egész ember, két komoly fiatal férfi kezét szorítja meg búcsúzóul.

Meglepő módon a dobogó második fokán a Vámpírakadémia második része áll. A filmet jómagam nagyon szerettem, ahogyan a sorozat első részét is, de mivel a Dermesztő ölelés régóta hiánytermék, arról nem tudok nyilatkozni, mennyire növeli a karácsonyi hangulatot. Egy biztos, a könyv a moly.hu-n már 92 %-osra értékelt.

Richelle Mead – Dermesztő ​ölelés (Vámpírakadémia 2.)

Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit dampyr testőrtanoncként kell átélnie, ráadásul oktatója, a vonzó Dmitrij valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg.
A Szent Vlagyimir Akadémiát azonban megtámadják az élőhalott strigák, akik korábban több királyi vérű nemesi családot lemészároltak. Így az iskolának a legjobb dampyr testőrökre van szüksége, többek közt Rose anyjára, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-re. Az idei sítábor kötelező, ám Idaho hótól csillogó lankái csak látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, és Rose-nak cselekednie kell. De a hősiességnek mindig ára van.

Végezetül pedig a híres Karácsonyi ének szerepel. Úgy gondolom, hogy ez egy kötelező karácsonyi könyv a maga szomorú, ugyanakkor nagyon megható és elgondolkodtató módján, amit bátran merek ajánlani mindenkinek. Az olvasók nem tévednek, hatalmas klasszikus, ami az oldalon jelenleg 92%-on áll.

Charles Dickens – Karácsonyi ​ének

A ​szőrösszívű Scrooge úr, a -zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös-, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, kiszipolyozott írnokát is felmondással fenyegeti. Este, hazatérve magányos házába jelenést lát: meglátogatja Marley, rég halott üzlettársa, s bejelenti három további szellem érkezését. Az első a régi karácsonyok szelleme, aki végigvezeti Scrooge urat saját hajdani életén, s elfelejtett, fájó emlékeket elevenít föl benne. A második az új karácsony szelleme, aki felnyitja Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre. Végül a harmadik, a jövő szelleme megmutatja neki saját, ijesztő, magányos halálát. Scrooge urat a jelenések új emberré teszik: más szemmel kezdi látni a világot, karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez, s jó barát, jó gazda, jó szomszéd válik belőle.

Dickensnek ez az 1843-ban írt kis tanmeséje már az érett mester keze nyomát viseli magán: remekmű, melynek nem hervad a népszerűsége sem.

AHdvent 9. nap: Adakozni jó! Ünnepi segítség alapítványoknak

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?