Életmód

AHdvent 23. nap: Karácsonyi lelassulás – avagy, hogy hozd magad hangulatba?

Először is szeretnék Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni minden kedves olvasónknak! December 24-e van, azaz Szenteste. Mától már csak a családé, a rokonoké és a barátoké a figyelmetek, de mi nem hagyjuk abba az AHdventi cikksorozatot míg véget nem ér az ünnep! A mai alkalommal egy pár tippet szeretnék megosztani veletek, amellyel könnyebben hangulatba hozhatjátok magatok az estére.

https://www.christmastreeassociation.org/

Nálunk mindig 24-én szokás a fa kidekorálása, szóval, ha nálatok is erre a napra esik, akkor csődítsétek össze az összes családtagot és mehet a gömbök és fények felhelyezése. Legjobb ezt délelőtt megtenni, így még lesz idő délután sütni és főzni, de azt is szigorúan csak együtt!

http://www.mindmegette.hu/
  • Süssetek-főzzetek együtt a vacsorához

Tudom, hogy sokatok nem szeretek a konyhában szorgoskodni, de szerintem ilyenkor igenis érdemes besegíteni a szülőknek és nagyszülőknek. Szívesen fogadják a plusz kezeket, akik majd kevergetnek, gyúrnak, díszítenek, vagy csak mosogatnak. Legyen ez is egy közös program, amit nem plusz teherként és feladatként fogtok fel.

https://www.independent.co.uk/
  • Készülődés

Bár karácsony van, de, ha elkészült a fa és az összes étel, akkor itt az ideje egy kicsit magatokkal is törődni. Amíg nem tálaljátok fel az ételeket, addig frissítsétek fel magatokat, öltözzetek fel szépen. Persze nem kell nagyestélyi, csak egy kényelmes ruha, akár pizsama, ha abban érzitek jól magatokat ezen a napon.

https://www.joy.hu/
  • Asztaldekoráció

Ha az előző pontokon már túl vagytok, akkor mehet is a terítés. Ehhez korábban írtunk már cikket, hogy miként tudjátok feldobni az ünnepi asztalt, lessétek meg azt is. A színek passzoljanak a karácsonyfa stílusához, hiszen akkor lesz harmoniában az egész szoba és a család. Nem érdemes ekkor sem vitatkozni, hogy mi kerüljön fel, beszéljétek meg és kössetek kompromisszumot a családfővel és a családtagokkal.

https://www.termalfurdo.hu/
  • Ajándékok rendszerezése

Remélhetőleg már mindenki becsomagolta az ajándékokat, de érdemes átnézni, hogy minden rendben van-e. Ha a karácsonyfa alatt szoktátok tartani, akkor helyezzétek be alá, de bizonyosodjatok meg benne, hogy megfelelően van-e becsomagolva és mindenki számára érthető, hogy melyiket szántátok neki!

https://standrea.com/
  • Jó étvágyat!

Élvezzétek ki a vacsorát! Ne most akarjatok fogyókúrázni vagy elgondolkodni a halászlé kalóriáin. Felesleges, mert ez most nem erről szól. Ma az ünnepen van a hangsúly és azon, hogy jól érezzétek magatokat a szeretteitek körében! A süteményből pedig amúgy is kötelező venni, hiszen megsértődik a kis cukrász, aki órákon át azzal dolgozott.

Hozzászólások