AHdvent 16. nap: Saját készítésű ajándékok

Hamarosan közeledünk az ünnephez, amikor is már mindenki erősen gondolkodik arról, mi is kerüljön a fa alá, mivel lepje meg szeretteit. Azonban ne felejtsük el, hogy a szeretet nem a méregdrága ajándékokról kell, hogy szóljon, de ha szeretnénk valami emlékezetes ajándékot adni, a saját készítésűek biztos igazán különlegesek lehetnek.

Amit mi magunk csinálunk és fektetjük bele a kreativitásunk, időnk, saját stílusunk, mindig egyedi és különleges lehet, továbbá igazán szebbé teheti az ünnepét annak, aki kapja. Hiszen egyedi.
A család és a barátok számára is szép ajándék lehet, ha képekből készül naptár vagy emlék, esetleg idézetes könyv. Vegyük elő azokat a fotókat, amelyek valamilyen esemény, közös emlék alkalmával készültek. Egy füzetbe vagy több keményebb lapra ráragaszthatjuk az emlékeket. Tizenkét hónapot pedig mi magunk egy szép toll vagy filc segítségével megírhatjuk vagy rajzolhatjuk.

Az egyik legszebb a decoupage technikával készült doboz vagy kép. Válogassunk különböző szalvétákat, akár amely a személy  számára jelenthet valamit, ahhoz pedig ragasztó és lakk szükséges még. Egy ecsettel felvisszük a ragasztót, majd szépen rá kell illeszteni a szalvétát. Száradás után pedig lakkozzuk. A szalvétatechnikával ugyanígy képkeretet készíthetünk.

Biztosan nagy örömöt okozhatunk házi készítésű süteménnyel. Készíthetünk kekszekkel, cukorkákkal, csokikkal megtöltött dobozt vagy üveget. Ezeket kidekorálhatjuk szalaggal, papírral, bármilyen dísszel.

Egyedi lehet egy kézzel dekorált bögre is. Esetleg ha van otthon amit nem használunk vagy a bevásárló körút alatt is pár száz forintért kaphatunk írható bögrét.

Készülhet karácsonyfadísz is. Ezek só liszt gyurmából, különböző anyagokból történhet, amelyekre figyelni kell,  hogy legyen elegendő száradási idő. Ezután tetszés szerint festékkel, ételszínezékkel kifesthetjük, csillámporral vagy szalagokkal dekorálhatjuk.

Akik igazán kreatívak és ügyesek varrhatnak meglepetéseket a szeretteiknek. Különféle anyagokra lesz szükség, amikből készülhet táska, ágyneműhuzat. Ha pedig kötni is tudtok, akkor egy sál vagy egy pulóver biztos nagy öröm lehet a karácsonyfa alatt.

Reméljük egy kis segítséget tudtunk adni nektek. Csodálatos készülődést kívánunk!

Hozzászólások