AHdventÉletmódKultúra

AHdvent 15. nap – Kedvenc karácsonyi dalaink

Elérkezett advent harmadik vasárnapja, ami annyit jelent, hogy ismét egy közös ajánlóval érkeztünk nektek. A múlt héten a kedvenc karácsonyi filmjeink kezdték meg ezt a sort, most pedig a legszebb ünnepi dalokat gyűjtöttük nektek egy csokorba. Van köztük igazi klasszikus, de modern karácsonyi alkotás is. Lessétek meg, illetve kommentben várjuk a ti kedvenceiteket!

Nat King Cole neve valószínűleg nem ismert a fiatal korosztály számára, kivéve azokat, akik maguk is rajonganak a jazz klasszikus alakjaiért. Nos, Nat King Cole pont ilyen! Az énekes legenda azóta elhunyt, ám művei továbbra is csillogó életet élnek, és közülük is kiemelkedik a karácsonyi album. Bizonyára mindannyian szeretettel nézzük Amerika kivilágított utcáit, a siető, korcsolyázó embereket a filmekben, mialatt lágy, ünnepi zene szól… Ahogy megérkezik a december, előveszem Nat The Christmas Song című számát, és elönt a libabőr. A dal örök klasszikus, és rengeteg amerikai film karácsonyi aláfestő zenéjeként felhasználták, ezzel is erősítve azt a megfoghatatlan csillogást, ami ezekből a mozikból árad. Ropog a tűz a kandallóban, az asztalon illatoznak a sütemények, a család bontja ki az ajándékokat a fa körül, miközben ez a dal szól. Odakint tán még a hó is szállingózik. Mi ez, ha nem a tökéletesség maga?

Ildikó

Michael Bublé neve senki számára nem ismertelen. A tavaly kiadott karácsonyi lemeze számos régi dalt tartalmaz, amelyet kissé átdolgozva ad elő. A hangja egyszerűen mesés, megnyugtat és melegséggel tölt el. Éppen ezért választottam nehezen egyet a sok-sok remek szám közül. Végül az It’s beginning to look a lot like christmas mellett döntöttem, bár őszintén szólva, minden egyes évben más-más dal kerül nálam a toplistára. Talán, ha egy örök kedvenc mellett kellene letennem a voksomat, akkor Colton Haynes és Travis Atreo, Baby It’s Christmas lenne az. Imádom Colton összes létező dalát, feldolgozását és minden olyat, ahol megmutatja zenei tudását. Hasonlóan kellemes hallgatni, mint Michael-t, így talán őt tudnám javasolni nektek, hogy hallgassátok meg, nem fogtok csalódni!

Réka

Nagyon sok kedvencem van, hiszen a készülődés közepette jó érzés hallgatni ezeket a csodaszép dalokat. Igazán megadja a hangulatot akár egy sütemény sütés alatt, vagy épp az ajándékok csomagolása közben. Én most megpróbáltam kiválasztani egyet, amit imádok énekelni is és tényleg megadja nekem azt az érzést amivel ez az ünnep jár. Vidám, hangulatos, akár az angol, akár a magyar változatát nézzük.

Eszter

Hozzászólások