AHdvent

AHdvent 15. nap: Karácsonyi könyvek a Könyvmolyképző Kiadónál

A Könyvmolyképző Kiadó kínálata leginkább az ifjúsági, a fantasy és a romantikus regényekben bővelkedik. Az ünnepek közeledtével összegyűjtöttünk számotokra néhány karácsonyi olvasnivalót tőlük, amelyek közül akár a fa alá is kerülhet egy-egy meglepetés.

Bruce Cameron – Karácsonyi kutyavásár

Ismerősen hangzik a szerző neve? Nem véletlen, hiszen W. Bruce Cameron a világhírű Egy kutya négy élete című könyvsorozat szerzője. Ha eddig csak a filmeket láttátok, akkor itt az ideje vetni egy pillantást ezekre az aranyos, mégis elgondolkodtató kutyás történetekre! A Karácsonyi kutyavásár különálló kötet, így a korábbi történetek ismerete nélkül is teljes az élmény.

Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában. Eddigi élete felborul, amikor a szomszédja rábízza a kutyáját, Lucy-t, akinek melegbarna tekintete rögtön leveszi a lábáról az elkeseredett férfit. Josh elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és kölykeiért. Korábban még nem volt kutyája, ezért az állatmenhelytől kér segítséget, ahol megismerkedik a gyönyörű és szókimondó Kerrivel. Az állatbarát lány irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan gondoskodjon a kiskutyákról, akiket a menhely Karácsonyi kutyavásárán szeretne örökbe adni. Mindeközben egyre jobban beleszeret Kerribe és újdonsült, bundás családjába is.

Trisha Ashley – Karácsonyi szerelem

A brit szerző, Trisha Ashley neve kevésbé ismert a magyar olvasóközönség számára. Eddig három romantikus regénye jelent meg magyar fordításban a Könyvmolyképző Kiadó Arany pöttyös sorozatában. Az írónő Karácsonyi szerelem című könyve bemutatja, milyen is a szeretet ünnepe egy gyászoló nézőpontjából.

A történet főszereplője egy fiatal özvegy, Holly Brown, aki számára a karácsony mindig is szomorú időszak volt. Szerencsére felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, így végre megfeledkezhet az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martlan szintén kihagyná idén a családi karácsonyt, mert legutóbb az öccse megszökött a menyasszonyával. Amikor váratlanul hazatér otthonába, azt látja, hogy felborult a rend, és Holly áll a káosz középpontjában. A havazás elzárja az utakat, ezért Holly és Jude kénytelenek együtt tölteni az ünnepet, amely felejthetetlennek ígérkezik.

Róbert Katalin (szerk.) – Meghitt pillanatok – ünnepi antológia

A Könyvmolyképző Kiadó több ünnepi antológiát is megjelentetett már, amelyekben magyar szerzők novelláit olvashatjuk. A Meghitt pillanatok című kötet olvasásakor fokozatosan hangolódhattok a karácsonyra.

A Róbert Katalin szerkesztésében megjelent antológia húsz történetet tartalmaz, amelyek közé a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolai hallgatóinak munkáiból is válogattak. A kötetben továbbá olvashatjátok Benina, Eszes Rita, Greff Magdi, Róbert Katalin és Rácz-Stefán Tibor írók ünnepi novelláit. A Meghitt pillanatok olyan hétköznapi helyzeteket jelenítenek meg, amikor a szereplőknek el kell dönteniük, merik-e követni az érzéseiket.

Rácz-Stefán Tibor – Éld át a pillanatot!

Rácz-Stefán Tibor a Könyvmolyképző Kiadó egyik legsikeresebb magyar szerzője. Főként tizenéveseknek és fiatal felnőtteknek szóló romantikus regényeket ír, amelyekben mindig feldolgoz egy-egy problémát is. Éld át a pillanatot! című karácsonyi története tavaly jelent meg a Vörös pöttyös könyvek sorozatban.

A 17 éves Panka nevelőszülőknél él, és egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabályt követ, miszerint senkit sem enged túl közel magához, mert sok csalódásban volt már része. A 19 éves francia Bastien híres író, de csak látszólag tökéletes az élete. Egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá munkája során. A fiú érzelmeit másokon vezeti le, budapesti dedikálásán azonban Panka az egyetlen, aki szembe mer szállni vele. A nehéz sorsú fiatalok egymásba szeretnek, de Bastiennek hamarosan el kell hagynia az országot. Kapcsolatukat már csak egy karácsonyi csoda mentheti meg.

Reméljük, találtatok kedvetekre valót a Könyvmolyképző Kiadó karácsonyi könyvei között. Ha kíváncsiak vagytok, más kiadóknál milyen ünnepi témájú kiadványok jelentek meg, olvassátok el cikksorozatunk többi részét!

AHdvent 3. nap – Karácsonyi ajándékötletek könyvmolyoknak

Hozzászólások