AHdvent 15.nap: Karácsonyi filmajánló

A tavalyi filmajánlónk után, idén is összegyűjtöttünk pár karácsonyi alkotást, amit érdemes lehet megnézni. A Netflix-es újdonságok mellett hoztunk nektek klasszikusokat, Hallmark mozikat és még sorolhatnánk. Ha nincs mit néznetek, de egy kellemes ünnepi filmre vágytok, akkor tekerjetek lejjebb a mi kedvenceinkért!

November 21-én jelent meg a Netflix kínálatában Vanessa Hudgens legújabb filmje A karácsonyi lovag, ami elképesztően aranyosra sikeredett. A történet arról szól, hogy egy középkori lovag, akit Josh Whitehouse formál meg, egy boszorkánynak köszönhetően a 21. század beli Ohió-ban találja magát. Vele találkozik össze Brooke, azz Vanessa Hudgens, aki kötelességének érzi, hogy segítsen a bajbajutott Sir Cole-on, aki próbál rájönni, hogy mi az ő küldetése, amit teljesítenie kell ahhoz, hogy visszatérjen hazájába. A karácsony közeledik, Cole egyre jobban érzi magát a fiatal Brooke-al és azon kapják magukat, hogy akaratlanul megkedvelték egymást. Aki akar egy ultra cuki, romantikus-karácsonyi filmet hangolódás gyanánt, bátran merem ajánlani. Whitehouse szexi, Vanessa gyönyörű, kell ennél több?

Eszti

Rájöttem, hogy én imádom a karácsonyi filmeket, de az milyen fura már, hogy a karácsony legnagyobb utálóját, a Grincset legelőször tavaly láttam. Nem is tudom, hogy mit képzeltem, egyszerűen imádtam minden verzióját és most biztos, hogy újra fogjuk nézni a párommal. Imádjuk a zöld szörnyit. Emellett még hatalmas kedvencem a Rossz anyák karácsonya című film, amiben Mila Kunis valami fantasztikusat alakít. Szerettem minden vicces részt benne és az egész hangulatát. Van még egy kedvencem, ami nem más mint a Jégvarázs. Szerintem mindenki kedveli Elza és Anna kalandját, Olafról ne is beszéljünk, legtöbbünk imádnivaló hóemberét és a mellékszereplőkkel is tudunk azonosulni. A dalokkal nem vagyok teljesen kibékülve, mert a zenés részeket annyira nem bírom, de ezektől eltekintve egy nagyon aranyos és az egyik legjobb mesének mondható a Frozen.

Nina

Bár tavaly már Netflix-es előfizető voltam, akkor még nem igazán használtam ki az előnyeit. Az előző napokban megnéztem a Karácsonyi herceg első két részét, ami nagyon megtetszett. A filmsorozat 2017-ben debütált, majd 2018-ban folytatódott a királyi esküvővel. Idén már a trónörökös érkezését láthatjuk, illetve azt, hogy miként birkózik meg az ifjú pár ezzel a teherrel. Aldoviába tehát visszatér a tél, a főszerepben pedig az iZombie sztárja Rose McIver, illetve a kevésbé ismert Ben Lamb állnak. Ők alakítják a királyt és a királynét a mozifilmben, amely a múlt héten debütált a Netflixen.

Réka

Tulajdonképpen nem sok karácsonyi film fogott meg ezidáig az ünnepek során. Amiket vetít a televízió mindig szívesen kapcsolom be, de amik igazán, azokat évről-évre újra nézem. Családunk hagyományává vált a Sissi-filmek megnézése az ünnepek alatt. Azonban most egy másik karácsonyi rajzfilmről írnék, ami megérintette a lelkem és amit könnyek nélkül nem tudok végig nézni. A történet szerint Annie a játékbaba és Teddy a mackó a kukában landolnak, mert a gyerekek akiknél voltak, modernebb játékokat kaptak. Teddy nehezen viseli azt, hogy elhagyták, de hamar rá kellett jönniük, hogy a gyerekek nem jönnek vissza értük. A mindig morgó játékmackó és a lány egymásra találnak és együtt sok kalandba keverednek, megismerkednek egy utcán kóborló kutyussal, aki segít a játékoknak. Végül utoljára megpróbálják a lehetetlent, hogy új és szerető otthont találjanak maguknak. A ’90-es évek közepén készült mese, a mai napig megállja a helyét, szívhez szóló, megható és kalandos.

Eszter

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?