AHdvent

AHdvent 16. nap – Karácsonyi könyvek a General Press Kiadónál!

A tegnapi napon Könyvmolyképző Kiadós könyveket mutattunk be nektek, ma pedig a General Press-re fogunk fókuszálni. A tavalyi évben már bemutattuk az akkori kedvenceinket tőlük, most viszont csak az újdonságokra fogunk fókuszálni. Kezdjünk is bele, hogy miket érdemes beszerezni, ha ettől a kiadótól tervezitek a téli olvasmányaitokat!

Sven Nordqvist – A kobold karácsonyi titka

A kobold karácsonyi titka Sven Nordqvisttól (aki a Pettson és Findusz-könyvek által lehet ismerős) egy kellemes kis olvasmány lehet a gyermekek számára. A könyv egy nagyon aranyos karácsonyi mese Dobosi Beáta fordításában, amely bővelkedik az illusztrációkban, így ha esetleg nap közben olvasnátok – vagy persze estimeseként – a gyerkőcök is élvezhetik a nézegetését!

A történet szerint Koboldanyó a jövőbe lát, ahol azt jövendöli meg, hogy az emberek elfelejtik kitenni a szokásos évi kását, amivel meg szokták köszönni a szorgos kis koboldok éves munkáját. Mivel az anyó tudja, hogy ez mekkora bosszúságot okozna a koboldapónak, így nekiáll, és kieszel egy tervet, hogy mindez ne következzen be!

Veronica Henry – Karácsony vidéken

A Második otthonunk szerzője ezúttal egy karácsonyi sztorival örvendeztette meg a rajongókat! A borítója elképesztően hangulatos, a történet pedig közel 450 oldal, így a karácsonyi hangulat garantált! Az írónő korábban említett könyvét nagyon szerettük, így kíváncsian várjuk, hogy olvashassuk legújabb magyarul megjelenő Karácsony vidéken című kötetét is.

A történet Lucy Liddiard-ról szól, aki maga a tökéletes feleség. A karácsonyi hangulatot azonban mégis rombolja az, hogy a nő érzi, a sörfőzde évről-évre romlik, a férje pedig fűnek-fának teszi a szépet,  ráadásul pont a karácsonyfa alatt robban a bomba. Titkok és hazugságok kerülnek napvilágra, a kérdés pedig az, vajon sikerül-e megoldani a problémáikat a házastársaknak?

Debbie Macomber – Csengőszó

Debbie Macomber a tavalyi évben is megörvendeztetett minket egy karácsonyi könyvvel, így hát nagyon örülünk neki, hogy ez idén sincsen másként. A Csengőszót ezúttal Kaul Éva fordította és egy mindössze 240 oldalas műről van szó, úgyhogy aki nem szereti a hosszabb regényeket, annak is szuper ünnepi hangulatot teremhet.

A Csengőszó főszereplője Every, aki a munkájának él, amivel alapjáraton nem is lenne baj, azonban az üzlettársa észreveszi, hogy egyre feszültebb, így az év végén, egész decemberre szabadságra küldi. Az egész ott kezd izgalmassá válni, hogy az asszisztense egy kéthetes amazonasi hajós kirándulást foglal le neki egy tengerparti luxusutazás helyett. Internet az nincsen, jóképű hajóskapitány viszont annál inkább. Vajon Every életébe belefér a szerelem? Mi lesz velük a kirándulás után?

Linda Castillo – A kívülálló

Linda Castillo regénye nem feltétlenül hozza meg a karácsonyi hangulatot, azonban a krimi szerelmeseinek jól eshet így télire. A Beke Cz. Zsolt által fordított A kívülálló egy sorozat része, azonban a kiadóról köztudott, hogy szeret olyan életművekkel foglalkozni, amelyek nem kifejezetten függnek össze egymással. Tehát tökéletesen olvasható önállóan több olyan könyv is, amely egy sorozathoz kapcsolódik.

A kívülálló című regényben egy amish nő éppen szánkózik a gyermekeivel, mikor egy eszméletlen személyt találnak egy hótorlaszban elakadt autóban. Az ügyhöz Kate Burkholder rendőrfőnököt hívják ki, aki meglepve tapasztalja, hogy egykori rendőrtársa ül a járműben, akit egy fedett ügynök megölésével gyanúsítanak. Gina ártatlannak vallja magát, a kérdés azonban csak az, hogy akkor miért nem hajlandó semmit sem mondani az esetről?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?