AHdvent 1. nap – Kedvenc karácsonyi dalaink

Ahogy tavaly, úgy idén is jelentkezünk az AHdventi cikksorozatunkkal, amelyben ötleteket, tippeket és inspirációkat adunk nektek a Szenteste közeledtével. Az első vasárnap a kedvenc karácsonyi dalainkat hoztuk el, ezzel is hangolódva a szeretet ünnepére. 

Karácsonyra a legutolsó pillanatban kezdek hangolódni, ez általában advent második vasárnapja tájéka körül esedékes, amikor kellőképp feldíszítettem a környezetem és gyertyákat gyújtok. A hangolódáshoz hozzátartozik a zene is, amit a karácsony előtti nagytakarítás közben hallgatok, de ajándékcsomagolás közben is ünnepi dallamokat kapcsolok. Elsősorban szeretném megemlíteni az évek óta nagy kedvencem, ami sosem maradhat el, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán – Duett Karácsony című albuma, de most mégis egy másik remek énekest választottam és az ő lemezét. Nem más, mint Michael BubléChristmas. A Winter Wonderland című dalt válaszottam, azt gondolom nem ismeretlen másnak sem, számomra a fehér havas tájat juttatja eszembe, amikor gyerekkoromban gyakran így telt a karácsony. Szerintem sokan vágynak erre az érzésre, így lesz talán hangulatos az ünnep.

Eszter

Miután tavaly már ellőttem a legnagyobb kedvencemet, így meg kellett keresnem azt a számot, amit rengetegszer meghallgatok ebben az időszakban. Nem sokat kellett kutatnom, rájöttem, hogy Lindsey Stirling tavalyi produkcióját milliószor játszottam le az ünnepek előtt. A Carol of the Bells senki számára nem ismeretlen, hiszen legtöbben a Reszkessetek betörők-ben már megannyiszor találkozhattatok vele. A hegedűművész 2018-ban készítette el a saját változatát, amely egyben csodálatos és hangulatos is lett. Az alkotás idén is biztosan a kedvenceim között szerepel majd.

Réka

Az én kedvenc dalom az All I want for christmas is you – de a My Chemical Romance feldolgozásában. Egy ismerősöm küldte át, és bár az eredeti verzióval nincs semmi bajom, ez jobban elnyerte a tetszésemet. Egyszerűen annyira abszurd volt egy rockbandától hallani a lágy hangvételű dalt, hogy azonnal beleszerettem. Pont emiatt az abszurditás miatt mindig mosolyt csal az arcomra, amikor Gerard Way a lightos kezdés után ordítva kezd énekelni, ráadásul a pörgős ritmus miatt egy hideg téli napon még fel is melegít, miközben az alkotás ütemére megyek valahova.

Dorka

Az én kedvenc karácsonyi dalom talán nem is teljesen erről az ünnepről szól, ám nekem mégis egy meghitt, békés lelkiállapotot ad. A Dél-Koreai négy tagú MAMAMOO csapat egy nagyon hangulatos és emlékekkel teli számmal jelentkezett még 2016-ban, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. A Memory című zenéhez tartozó szöveg és videóklip számomra teljesen előidézi a karácsonyt és annak is nagyon örülök, hogy már ekkor is megmutathatták a lányok a különböző hangstílusaikat. A kisfilm annyira természetesnek tűnik, tökéletesen átadja azt a boldogságot, amit akkor érzünk, amikor régi emlékekkel ütjük el az időt. Ráadásul ez a kissé őszies, de mégis meleg színekben pompázó látvány igazi karácsonyi légkört teremt.

Nina

Az én kedvenc karácsonyi számom a Last Christmas, ami egy igazi klasszikus. Ez egy tipikusan időtlen zene, amit mindenki ismer és hallgat. Nem kivétel ez alól a mi családunk sem, ugyanis régebben nem volt olyan ünnep, hogy fel ne csendült volna készülődés, ajándék csomagolás és  persze a nagy karácsonyi ebéd után, a karácsonyfa alatt. Nem egy nagy durranás ez a szám és sokaknak már inkább az idegeire megy, hiszen ez is azok közé az alkotások közé tartozik, amiket a nagy szupermarketek már november eleje óta játszanak. Én mégis imádom, hiszen nekem ez a gyermekkori karácsonyokat idézi fel minden egyes alkalommal a Csengő szó, Száncsengő és a Fehér karácsony című dalok mellett, amik bár így felnőtt fejjel már gyermekdaloknak tűnnek, én mégis inkább ezeket hallgatom a mai napig Szenteste.

Eszti

Nektek melyik a kedvenc karácsonyi dalotok?

Hozzászólások