AHdvent

AHdvent 1. nap – DIY ajándékötletek karácsonyra

Az ünnepek közeledtével sokszor felmerül a dilemma, hogy inkább boltban vett vagy saját kezűleg készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Bár az utóbbi általában időigényesebb, sokkal személyesebb és egyedibb meglepetés lehet. Ha szeretnétek kicsit alkotni az adventi időszakban, tartsatok velünk, mert összegyűjtöttünk számotokra néhány DIY ajándékötletet karácsonyra.

Téli vagy karácsonyi festmény

Ha szerettek festeni, akkor remek ajándék lehet egy általatok készített téli vagy karácsony témájú festmény. Készülhet az alkotásotok ugyan egy egyszerű akvarellpapírra is, de érdemes erre a különleges alkalomra festővásznat beszerezni, hiszen az jóval erősebb tartást biztosít, és akár egy szép keretbe is foglalhatjátok. Ha bizonytalannak érzitek magatokat a festés terén, akkor szakszerű segítséget is igénybe vehettek az ajándékkészítéshez. A BudaPaint Stúdió személyes és online élményfestő alkalmakat szervez, utóbbiak egy részét ingyenesen biztosítják. Az eltérő nehézségű mesebeli képek megalkotásához általában akvarell- vagy akrilfestéket használnak.

Finomságokkal teli befőttesüveg

A karácsony elmaradhatatlan részei a díszes aprósütemények, a szaloncukrok és a különleges ízű pralinék. Ha szeretnétek kreatív külsőt kölcsönözni az édes finomságok csomagolásának is, akkor töltsetek meg velük egy befőttesüveget. A kiürült üveget mossátok ki, távolítsátok el róla a címkék, és kezdődhet is a dekorálás! Akrilfestékkel adhattok egy alapszínt az üvegnek, amit díszíthettek rafiából készült masnival, ragaszthattok rá például gombokat, sőt akár egy rajzos üdvözlőkártyával is elláthatjátok. Az üvegbe szánt édességekből csinos kis csomagokat készíthettek, így még szebben mutatnak majd. Kreatív karácsonyi festett, mintás befőttesüvegeket és további nagyszerű dekorációs ötleteket találhattok a Pinteresten.

Karácsonyfa teafilterekből

Szinte mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki a hűvösebb őszi, majd téli napok beköszöntével a megszokott kávét lecseréli egy forró teára. Egy ilyen barátnak vagy családtagnak tökéletes ajándék lehet néhány különleges ízesítésű teafilter. Azonban, ha egyedibb és hangulatosabb formában szeretnétek átadni a válogatást, akkor karácsonyfát is készíthettek belőle. A filtereken kívül csak ollóra, ragasztóra, néhány üres WC-papír gurigára és egy kartonpapírból kivágott csillagra lesz szükségetek. A gurigák alkotják majd a fenyőfa törzsét, a filterekből pedig összeállhat a sokszínű lomb.

SPA doboz

Egy kényeztető fürdőzés kellékeivel megtöltött SPA doboznak anyukátok vagy a barátnőitek biztosan örülni fognak. Először is keressetek egy régi fadobozt, vagy hasznosítsatok újra egy kartondobozt és dekoráljatok ki! Ha elkészült a tároló eszközötök, nincs más hátra, mint a kozmetikumok – fürdősó, szappan vagy fürdőbomba, illetve testápoló – beszerzése. Választhatjátok a jól bevált kedvenceket, de akár meglephetitek szeretteiteket néhány különleges kézműves termékkel is.

Reméljük, találtatok kedvetekre valót a bemutatott ötletek között, és sikerül egy DIY karácsonyi ajándékkal meglepnetek valakit. Kellemes készülődést kívánunk az ünnepekre!

AHdvent 16. nap – DIY 2021-es naptár

Hozzászólások