Könyvek

Agave Könyvek megjelenések | 2022 augusztus

2022 augusztusában is számtalan újdonság érkezik a könyves piacra, ahol az Agave Könyvek sem kivétel. A kiadó három zseniális kötettel érkezik a nyár utolsó hónapjára, amiből kettő is egy életműsorozat lezáró része.

Érkezik augusztus 9-én Orosz Anna fordításában John le Carré Ezüstfény című könyve! A kötet azért is különleges, mivel ez az Agave Kiadó szerzői életműsorozatának utolsó könyve, amelyben a szerző ezúttal a titkosszolgálat belső működésére irányul.

John le Carré – Ezüstfény

Julian Lawndsley maga mögött hagyta menő londoni állását egy nyugodtabb élet kedvéért, és egy tengerparti kisvárosba költözött, hogy könyvesboltot nyisson. Egy este, nem sokkal azután, hogy a városba érkezett, különös látogatója akad: Edward, a lengyel emigráns, aki a városszéli birtokon, Ezüstfényben él. Gyanúsan sokat tud Julian családjáról, és mintha túl nagy figyelmet szentelne a férfi szerény vállalkozásának.

Mindeközben Londonban a titkosszolgálat egyik vezetője levelet kap, amelyben arra figyelmeztetik, hogy valaki a Szolgálat információit szivárogtatja. A nyomok éppen abba az álmos kisvárosba vezetnek, ahol Julian él.

Az Ezüstfény az ártatlanság és a tapasztalás, a közszolgálat és a személyes erkölcsök találkozásának megkapó története. John le Carré, korunk legnagyobb krónikása, arra keresi a választ utánozhatatlan hangon írt regényében, hogy mivel tartozunk azoknak, akik a legközelebb állnak hozzánk.

Még egy életműsorozat fejeződik be a kiadónál! Szintén augusztus 9-én jelenik meg Georges Simenon könyve, a Maigret és az éjjeli utas, Ertl István fordításában. Simenon a 20. századi francia regény egyik klasszikus szerzőjévé vált az idők során, köteteiből pedig számtalan filmadaptáció, majd pedig televíziós sorozat is készült.

Georges Simenon – Maigret és az éjjeli utas

Mi történik, ha Maigret leruccan pár napra vidékre nyugdíjas kollégájához pihenni, és megkóstolni a kitűnő helyi lazacot? Gyilkosság.

Ráadásul a főfelügyelőre rálőnek, és lőtt sebével az ágyat nyomja. Vajon fekve is le lehet folytatni egy nyomozást?

Maigret jószerivel csak Bergerac piacterét láthatja, de lelki szemei előtt semmi nem marad rejtve abból, amit a kisváros egyes lakói nagyon is szeretnének eltitkolni…

Augusztus 30-án érkezik az Agave Könyvek kínálatába Jeff VanderMeer regénye, a Kolibri szalamandra! A történet egy izgalmas és lebilincselő thriller a környezetről és a klímaváltozásról. A kötetet Kleinheincz Csilla fordította.

Jeff VanderMeer – Kolibri szalamandra

Zseniális spekulatív thriller az Expedíció szerzőjétől sötét összeesküvésről, veszélyeztetett fajokról és a lehetséges világvégéről.

„Jane Smith” biztonsági tanácsadó kap egy borítékot, benne egy raktár kulcsával, amely egy kitömött kolibrit és egy kitömött szalamandrához vezető nyomokat rejt. Silvina, a halott nő, aki az üzenetet hátrahagyta, hírhedt ökoterrorista volt és egy argentin iparmágnás lánya. Amikor Jane elviszi a kolibrit a raktárból, olyan események sorozatát indítja el, amelyek hamar kicsúsznak az irányítása alól.

Nemsokára Jane és a családja is veszélybe kerül, és alig néhány szövetséges segít megérteni neki a veszély valódi mértékét. Vajon az egyetlen út a biztonságba, ha követi Silvina lépteit? Vagy túl késő leállni? Miközben Jane kétségbeesetten keresi a válaszokat arra, miért vette fel vele a kapcsolatot Silvina, ő – és talán a világ is – kifut az időből.

A Kolibri szalamandra Jeff VanderMeer kápráztató, filmszerű stílusának legjavát nyújtja. Feszes és váratlan csavarokkal teli történetté szövi a klímaváltozás, az identitás és az általunk lakott világ legalapvetőbb kérdéseit.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?