Könyvek

Agave Könyvek megjelenések – 2020 október

Legutoljára nyáron érkeztünk olyan cikkel, amelyben leírtuk, hogy milyen újdonságok várhatóak, illetve jelentek meg az Agave Könyvek kínálatában. Most végre itt vagyunk egy újabb összefoglalóval, amelyben ezúttal az októberi megjelenéseket mutatjuk be és meg kell mondanni, van itt bőven jónak ígérkező cím!

Ne feledjétek, mint mindig, a könyvek címére kattintva ezúttal is továbbmehettek a kiadó oldalára, ahol találkozhattok egy beleolvasóval, ha cikkünk felkeltette az érdeklődéseteket!

Egyből egy izgalmas maffiaregénnyel kezdenénk, Carlo Bonini és Giancarlo de Cataldo tollából. A Suburra címet viselő könyv a 2010-es évek egyik legfontosabb kötete napjaink olasz maffiájáról, illetve Rómáról. Egy biztos, lendületes és egyedi hangulatú olvasmányról van szó!

A Suburra népszerűségének hála a Netflix több évados sorozatra adaptálta. Ráadásul a széria is tarolt, aminek köszönhetően a kötet már az USA-ban is megjelenhetett. A szerzőpárost olyan nevekhez hasonlították, mint például Dennis Lehane és Richard Price, a sorozatot pedig a Drónhoz.

Giancarlo de Cataldo és Carlo Bonini – Suburra

Ostiában, Róma tengerparti részén hírhedt fővárosi bűnszövetkezetek, a maffia és korrupt politikusok egy több száz millió eurós beruházást próbálnak megszerezni maguknak, ám egy váratlan esemény bandaháborút robbant ki.

Silvio Berlusconi hatalmának utolsó napjaiban vagyunk. Egy hatalmas fejlesztési terv Ostiát kaszinóvárossá, a mediterrán Las Vegasszá alakítaná át. A terv jó úton halad, hogy keresztülmenjen az olasz törvényhozó testületen, köszönhetően több politikus befolyásának, egyházi döntéshozóknak és bűnügyi szervezetek kenőpénzeinek. Mindenki szeretne egy szeletet kapni a tortából. Azonban egy kisebb helyi banda, amelyet senkihez és semmihez nem köt hűség, ennél többre vágyik. És a céljai eléréséért bármire képes. A maffia és politikai bábjaik viszont nem nézik ölbe tett kézzel a fejleményeket, és a szervezett bűnözésben kitör a környék legnagyobb háborúja. Szamuráj, az alvilág vezére hideg józansággal készül rendet tenni, de nem számol Marco Malatesta csendőr alezredessel.

Philip K. Dick ezúttal sem maradhat ki a listából. A népszerű szerző Palmer Eldritch három stigmája című kötetében ezúttal is a világunkat szedi darabokra. A szerző 1982-ben hunyt el, művei pedig számos díjat bezsebeltek, melyek között szerepel Hugo-díj, illetve Brit SF-díj is. Nem csoda tehát, hogy a kiadó sorra jelenteti meg a felfrissített életmű sorozatát.

Philip K. Dick – Palmer Eldritch három stigmája

“Az Úr megígérte az örök életet. Mi el is hozzuk neked.”

A Mars telepeseit az ENSZ toloncolta ki a túlmelegedett Földről, hogy a vörös bolygón teremtsék meg egy élhető élet alapjait. Mert az élet a Marson egyelőre minden, csak nem élhető. A drogok persze segíthetnek. Például az, amelyik használójának tudatát apró játék babákba vetíti, így kreálva egészen egyedi virtuális valóságot.

Aztán egy Palmer Eldritch nevű üzletember hosszú évek után, a galaxis távoli sarkából visszatér a Naprendszerbe, és ezzel egy időben új drog jelenik meg a piacon, melynek szlogenje: “Az Úr megígérte az örök életet. Mi el is hozzuk neked.” De milyen örök életről van szó? És ki az, aki végül el fogja hozni?

Erin Morgenstern neve biztosan kevesetek számára újdonság. Legnépszrűbbnek mondható kötete az Éjszakai cirkusz, amely tele van varázslattal és meglepetéssel, az Agavénak köszönhetően pedig mostmár új borítóval is!

Erin Morgenstern – Éjszakai cirkusz

A nap végleg eltűnik a láthatár mögött, a sátrakon mindenütt apró fénypontok jelennek meg, mintha hirtelen az egész cirkuszt szokatlanul ragyogó szentjánosbogarak lepték volna el. Amikor már az összes sátor izzó fénybe borulva szikrázik az éjszakai ég előtt, feltűnik a név:

Le Cirque des Rêves
Az álmok cirkusza.

A cirkusz megnyitotta kapuit.
Most végre beléphetsz.

1886-ban egy rejtélyes utazócirkuszból nemzetközi szenzáció lesz. A Cirque des Rêves csak éjjel van nyitva, fekete és fehér színekben pompázik, és mindenkit vár, aki felfedezné kör alakú ösvényeit vagy felmelegedne tüzeinél.

Noha itt is találhatóak akrobaták, jósok és kígyóemberek, az álmok cirkusza nem szokványos látványosság. Egyes sátraiba beköltöztek a felhők, másokban jég van. Mintha valamiféle varázslat bűvkörébe vonná a szerelmeseit, akiket rêveurnek, vagyis álmodozónak hívnak.

A történet középpontjában két fiatal mágus áll: Celia és Marco. Kisgyermek koruktól fogva arra tanították őket, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másik felett. Amikor Celia véletlenül rájön, hogy Marco az ellenfele, együtt lenyűgöző varázslatba kezdenek.

Hatalmas meglepetésként ért Kollár Betti regénye, A vonzás törvénye. A kiadónál ugyanis ritkán – sőt, talán még sosem – találkoztam magyar szerző műveivel. A fiatal lány a Wattpadon publikálta írásait, ami hatalmas népszerűségnek örvendett több, mint 1,7 milliós olvasottságával. Most pedig már papír formátumban is a kezükbe foghatják a lelkes rajongók.

Kollár Betti újdonságát most dedikáltathatjátok is, ugyanis a kiadó budapesti kávézójában szerdán 5 órától kerül megrendezésre a fiatal írónő hivatalos eseménye.

Kollár Betti – A vonzás törvénye

Serenity édesanyjával egy távoli városba költözik, hogy maguk mögött hagyjanak egy múltbéli tragédiát. A lány a helyi egyetemen folytatja tovább a tanulmányait, és már a beiratkozás napján megismerkedik Ace-szel, aki a kar közismert szívtiprójának hírében áll. Ace rögtön meglátja a kihívást Serében, a lány azonban nem dől be a fiú vonzerejének. Hogy lerázza, alkut ajánl neki: ha Ace egy hónapig mellőzi a többi lányt, megkaphatja őt egy éjszakára.

Serének így egyszerre kell szembenéznie a múltjában történt eseményekkel és a fiú iránt érzett egyre növekvő vonzalmával, nem beszélve Rhettről, Ace gúnyos és hűvös legjobb barátjáról, aki a jelek szerint mindig rosszkor van jó helyen. Bár Ace roppant vonzó, úgy tűnik, Serének ez önmagában mégsem elég. Vajon Ace végig csak elcsábítani akarja a lányt, vagy Sere el tudja érni, hogy szép lassan megváltozzon mellette?

William Gibson Főnyeremény sorozatában találkozhatunk időutazással, harci drónokkal sőt, még bérgyilkos robotokkal is. Az Agave pedig kivételes dolgot csinál, október 27-én egyszerre jelenteti meg az első két részt, A perifériát és a Mozgásteret. Ráadásul a két kötet keménytáblában érkezik.

Az utóbbi regény igazán különleges, ugyanis Gibson egy olyan alternatív jelenben mozgatja a cselekményeket, ahol nem Trump lett az USA elnöke és a Brexit sosem történt meg – olvasható a kiadó közleményében.

A perifériából Chloë Grace Moretz (HA/VER, A leleményes Hugo, Suspiria) főszereplésével most sorozat is készül az Amazonra! A készítői a Westworld-öt is jegyző – Lisa Joy és Jonathan Nolan lesznek majd. Utóbbiról tudni, hogy Christopher Nolan testvére, illetve filmjeinek állandó producere.

William Gibson – A periféria

Főnyeremény 1.

Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként.

Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él.

Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.

William Gibson – Mozgástér

Főnyeremény 2.

Verity Jane, egy tehetséges AppSzelídítő elvállalja egy új termék bétatesztelését. Egy digitális asszisztensről van szó, amelyet egy szokványos kinézetű szemüvegen keresztül lehet elérni. A szemüvegben lévő, lefegyverzően emberi MI – vagy, ahogy magát hívja: Eunice – összerak magának egy arcot, egy töredékes múltat, és ravaszul alkalmazza a katonai stratégiákat. Amikor Verity rájön, hogy a titokzatos új munkaadói még nem tudják, Eunice valójában milyen erős és értékes, ösztönösen úgy dönt, hogy inkább ne is tudjanak róla.

Eközben egy évszázaddal később Londonban, egy egész más idővonalon Wilf Netherton a főnyeremény néven közismert, lassú és folyamatos apokalipszis túlélői között dolgozik. A főnöke, a legendás Ainsley Lowbeer képes belenézni az alternatív múltakba, és más irányba terelni őket, mint amerre tartanak. A mostani projektje Verityről és Eunice-ről szól. Wilf tudja, amit Verity és Eunice még nem: küszöbön áll a világuk főnyereménye, és mindketten nagy szerepre hivatottak.

William Gibson tudományos-fantasztikus krimijét napjaink eseményei ihlették, de mégis alternatív világban játszódik, ahol például nem Trump nyert az elnökválasztáson, és nem történt meg a Brexit. Ennek ellenére az emberiség problémái – klímaváltozás, gazdasági kihívások, járványok – igenis valósak maradtak, és olyan jövőt tár elénk, aminek megalkotására csak ő képes.

Agave Könyvek megjelenések – 2020 nyár

 

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?