Könyvek

Agave Kiadós újdonságok a második félévből!

Sajnos a koronavírus a magyar könyvpiacot is nagyon megviselte, így rengeteg megjelenés eltolódott vagy teljesen elmaradt. Most, hogy az ország kezd kilábalni a veszélyből egyre több helyen indul újra a munka és szerencsére kapunk hírt várható megjelenésekről. Egyik kedvenc kiadónk, az Agave könyvek is a napokban adott ki egy közleményt arról, hogy milyen könyveket terveznek az év második felére.

Elsőként – várhatóan már július 14-én – Philip K. Dick rajongói örülhetnek, ugyanis magyarul is napvilágot lát a mester eredeti nyelven még 1955-ben kiadott Űrlottó című kötete.

Július 23-án érkezik Caleb Carr-tól, a Laszlo Kreizler sorozat második része A sötétség angyala. Nem sokkal ezután augusztus 6-án jelenik meg Matt Ruff Lovecraft földjén, ami egyfajta alternatív történelmi fantasy-horror regény. Ezeken kívül még egy, nyárra tervezett megjelenés van bejelentve, ez pedig nem más, mint Ray Bradbury-től a Marsbéli krónikák új kiadása. Ez várhatóan augusztus 18-án lát napvilágot.

 

Szeptember

A szeptember rögtön egy elég sűrű hónapnak ígérkezik a kiadónál, ugyanis ekkor érkezik majd a világpremierrel egy időben Susanna Clarke új regénye a Piranesi. ami egy nagyon izgalmas kötetnek ígérkezik, a műfaját sem egyszerű behatárolni, ugyanis ugyanúgy kacsintgat a sci-fi, fantasy, mint a weird műfaj felé, emellett pedig hangulatában állítólag olyan klasszikus szerzőket idéz meg, mint Christopher Priest, China Miéville vagy éppen Margaret Atwood.

A kiadó emellett már a szeptemberben megtartandó Könyvhétre is nagy erőkkel készül, olyan neveket terveznek hozni erre az időszakra, mint S. A. Chakraborty epikus lezárást ígérő Aranybirodalom című műve, vagy a horrorműfaj kedvelőinek kedvezve Nathan Balligrud díjnyertes novelláskötete a Szörnyvidék, aminek filmes jogait a Hulu állítólag már fel is vásárolta, sőt már az utómunkákat végzik az adaptáción.

Ezenkívül olyan könyvvel is találkozhatunk, ami az elhalasztott Könyvfesztiválra jelent volna meg, ez pedig nem más, mint Graham Moore Bűnösök című politikai témájú regénye. Az elvileg utolsó megjelenés a hónapban Samantha Downing-é lesz, aki a tavaly megjelent Elbűvölő feleségem című thriller-regényével már sikert aratott itthon. Tőle ezúttal az Ő kezdtét tervezi megjelentetni a kiadó, ami állítólag még „egy fokkal jobb is, mint az Elbűvölő feleségem”.

Október

Októberben főleg az elmaradásokat igyekszik a kiadó bepótolni, így olyan címek jönnek nála, mint a Palmer Eldritch három stigmájának felújított kiadása Philip K. Dick-től, Giancarlo de Cataldo és Carlo Bonini maffiás thrillere a Suburra, amiből a Netflix már több sikeres évadot is készített, vagy éppen William Ginbson új regénye a Mozgástér, ami egy alternatív Amerikában játszódik.

November

Az ősz utolsó hónapja is tartogat izgalmakat, többek között ekkor érkezik várhatóan Erin Morgenstern mára már beszerezhetetlen könyve, az Éjszakai cirkusz felújított kiadásban, illetve újra  a boltokba kerül az írónő másik műve a Csillagtalan tenger.

Jenn Lyonstől is érkezik a nagy sikert aratott Sárkányok veszte folytatása, a Minden dolgok neve. Thriller műfajban érkezik egy újabb J. D. Barker könyv, aminek angol címe She Has A Broken Thing Where Her Heart Should Be, ennek egyelőre magyar fordítása még nincsen. Ráadásul a hónap végére nagy valószínűséggel még becsúszik egy szintén cím nélküli Ken Liu novelláskötet is.

Ti melyiket várjátok ezek közül a legjobban? Esetleg van olyan, amit hiányoltok a listából? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Hozzászólások