Sorozatok

A Young Sheldon első ránézésre

Az Agymenők hamar felkapott sorozat lett, olyan népszerű sitcom, ami már 11 évadot megélt, és az emberek rajongása aligha csökkent. Nem csoda, hogy a készítők minden lehetőséget ki akarnak szipolyozni belőle, ennek köszönhetően indult el a Young Sheldon című sorozat, aminek a címéből már ki lehet találni, hogy pontosan kiről szól.

A sorozatot, a felnőtt Sheldon kommentálja végig. Kezdetekor Sheldon 9 éves, és éppen átkerül gimnáziumba az eszének köszönhetően, pont a bátyjával egy osztályba. A sok történet, amit Sheldonról megtudhattunk az Agymenők alatt, most megelevenednek előttünk. Ráadásul közelebbről megismerhetjük a karaktereket fiatal korukban, sőt olyanokkal is találkozhatunk, akik sosem bukkantak fel az Agymenőkben, talán csak említés szintjén.

Azt kell mondjam már az első rész megnézése után kellemesen csalódtam. A fanok joggal aggódhatnak, hogy a Young Sheldon erőltetett lesz, egy újféle mód, amivel az Agymenőket még megpróbálják kiszipolyozni. Ám a igazság az, hogy ez a sorozat szinte teljesen független az Agymenőktől, stílusában és történetében is.

Nem egy olyan szereplő van, akit ebben a sorozatban újragondoltak. Lehet, hogy idővel változni fog a személyiségük, de első ránézésre George, Sheldon apja és Meemaw, Sheldon nagymamája is merőben más, mint ahogy megismerhettük őket. Missy viszont ugyanolyan agresszív és csipkelődős, ahogy az eredeti szériában megismerhettük. Sheldon anyja, Mary sem változott sokat, szimplán értelemszerűen fiatalabb, ám stílusra ugyanolyan. Sheldon a szeme fénye, igazi hívő, mégis van benne egy kis zsörtölődés, fanyar humor, ami az egész családra jellemző és kellemesen fűszerezi a sorozatot.

Poénokból nincs olyan sok, mint az Agymenőkben, így kisebb az esélye, hogy erőltetett, viccnélküli viccel találkozunk. Ráadásul az előre felvett és alávágott nevetést is kihagyták, ami sokat segít a Young Sheldon hangulatán, ráadásul egy hajszálnyival komolyabbnak tűnik tőle a sorozat, ez pedig egyáltalán nem baj. Ráadásul párszor elgondolkodtat minket, noha nem sokszor és nem a világ nagy kérdésein, de ettől függetlenül üdítő a változás.

Sheldon karaktere sem változott sok mindenben, szimplán arról van szó, hogy itt 9 éves, ez pedig mindent megváltoztat. Ugyanúgy kötekszik, okoskodik és fél indokolatlan dolgoktól, mint az Agymenőkben. Ám míg az eredeti sitcomban gyerekesen viselkedik, addig itt a magatartása valamennyire indokolt és ez teljesen más fényben tünteti fel. Kevésbé idegesítő, sőt, inkább aranyos és olykor megható.

Akik szeretik az Agymenőket, azok bizonyára a Young Sheldont is örömmel nézik majd. Azok adhatnak neki egy esélyt, akik az évek alatt megutálták az Agymenőket.

Szerintetek erőltetés, lerágott csont a Young Sheldon?

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.