Sorozatok

A végső megoldás: Nyári sorozatok dög melegre

Személy szerint nem szeretem a nyarat. Ki se lehet szinte mozdulni, ha mégis másképp döntenénk és kiindulunk a strandra, akkor meg szinte meggyullad az ember- Ennek megvan a maga jó oldala is: egy évszakra elhihetjük magunkról, hogy vámpírok vagyunk. Azonban nem segít mérhetetlen nagy szabadidőnk eltöltésében. A nyár  videójátékok terén mindig is gyatra volt, azonban sorozatok már más a helyzet. Új sorozatokon kívül szerencsére a folytatásokat is ekkor kapják meg a nézők.

 

Preacher 2. évad 

Ezt az AMC-s sorozatot eredetileg egy 1996-ban kiadott képregény ihlette, és ezalapján készült az adaptáció. Ami érdekes, hogy 1998-ra már elkészült 3 forgatókönyv a filmhez, melyek az egyik részt, a Gone to Texast dolgozták volna fel, azonban a forgatásra szánt anyagi háttér bizonytalanná vált, mert támadhatónak tartották vallási szempontból Jesse Custer történetét.
“Hősünk” Annville lecsúszott prédikátora. Apjától örökölt hivatását akarja otthagyni és egyik legnagyobb problémája, hogy Istennel sem tud kommunikálni valamiért – ami azért elég vicces, hiszen ki mást hallgatna meg, mint egy lelkészt? Problémáján szinte csak egy égi csoda segíthet…szinte szó szerint. Egy démon és egy angyal gyermeke, Genesis elszabadul a mennyekből és miután néhány prédikátort és Tom Cruise-t is megölte, megszállja Jesse-t is, aki a gazdateste lesz. Megváltó lesz, s ezzel a hatalommal embereknek ad utasításokat. A probléma csak az, hogy hiába hangzik jótettnek az utasítása, a démoni késztetés miatt csak rossz dolgokat eredményezhet. Így azonban az új élet még várat magára, és mindenáron meg akarja menteni Annville romlott közösségét. Mert nem az alkoholista lelkész a legbűnösebb tagja ennek a közösségnek…
És ha mindez nem lenne elég, főszereplőnkhöz társul Cassidy, egy több mint száz éves alkoholista vámpír. Jessie felfeszi magához, mint gondnok, de a misebor elfogyasztásához valahogy jobban ért, mint “szakmájához”. Hiányoltátok belőle a szerelmi szálat? Aki igen, az megnyugodhat, Tulip O’Hare, a mi kis lelkészünk bűntársa és exe is megérkezik a városba, és nem igazán akarja elhinni azt, hogy képes eldobni a  múltját és új életet kezdeni. Mellesleg van egy közös lezáratlan ügyük ami miatt sarokba tudja a férfit szorítani.

Az első évad az eredeti történet fiktív előzménye, mivel a képregény már úgy indul, hogy Annville gombafelhővé vállt. Azonban a második évad már felveszi az eredeti történet fonalát és ha lehet ilyet mondani, egy sokkal elborultabb történetet fogunk kapni.

A második évad június 25. startolt,  az itthoni megjelenése június 29, amit a nézők az AMC-n nézhetnek magyar szinkronnal és dupla résszel.

 

Rick and Morty 3. évad

Már egy korábbi cikkünkben meséltünk erről a rajzfilm-sorozatról. A legtöbb animációs filmhez képest ez egyáltalán nem gyerekeknek íródott…legalábbis nem ebben az univerzumban.

Az április elsejei tréfát leszámítva, már régóta várjuk a folytatást, ami talán júliusban meg is valósul. Rickmancing the Stone címmel és végre a harmadik évad 14 részes lesz. Ezen az oldalon találtok még érdekes infókat az új évadról és választ kaptok a másfél éves csúszásra is.

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/rick-and-morty-season-3-release-date-trailers-episode-titles-spoilers-writers-dan-harmon-justin-a7788136.html

A köd 1. évad

Valami történt idén, szerintem a tavalyi Hulu-s sorozat, a 11.22.63. sikeressége miatt, de Stephen King történeteiből készült sorozatok és filmek lepik el majd a világot. Remélem kapunk egy történetet a horror koronázatlan királyától, melyben elszabadulnak majd az általa teremtett szereplők is.
Idén érkezik az AZ, ami meglepő módon ígéretesebbnek néz ki, mint elődje. Ezen kívül idén jelenik meg a Setét torony film is, amiről már annyit tudhatunk, hogy egyfajta folytatása lesz a könyv-sorozatnak, valamint itt lesz A köd, ami a Csontkollekció novelláskötetének egy gyöngyszeme.

2007-ben ugyanezzel a címmel már készült belőle egy film, ami megmondom őszintén, szerintem a legjobb, amit az írótól feldolgoztak. A film legnagyobb erőssége a csattanó szerű lezárás, aminek ebben az esetben nagyon jót tett az, hogy nem volt hű az eredeti sztorihoz és átírta.
Kicsit csalódottan várom ezt a sorozatot. Már a trailerből látszik, hogy jócskán belenyúltak a történetbe és a legnagyobb problémám az az, hogy egyenlőre egy felhígított Búra alatt sorozat újragondolásának néz ki. Persze tévedhetek én is, mint a legtöbb horror-rajongó teszek vele egy próbát és remélem nem lesz olyan rossz, hogy ne írhassak egy bővebb cikket róla. A 10 részes első évad június 22-én startolt.
Június 22.-én startolt és 10 részes lesz az első évad.

Kövessétek az oldalt, hiszen holnap ismét érkezik néhány ötlet, ha ezek nem nyerték volna el a tetszéseteket!

Forrás:
http://www.amc.com/shows/preacher/season-2/episode-01-on-the-road
http://comicbook.com/2015/08/09/the-perfect-madness-of-rick-morty/
http://horrorfreaknews.com/venture-deeper-mist-latest-featurette-spike

Hozzászólások