Könyvek

A pszichológiai feszültség nagymestereitől

Megjelent James Patterson és J.D. Barker közös regénye, A madártollas gyilkosságok! A könyv már a megjelenés előtt hatalmas port kavart, mikor James Patterson, a világ egyik legnépszerűbb szerzője felkérte Barkert egy közös thriller megírására. Mi több, annyira nagy sikert arattak, hogy már dolgoznak is a következő közös alkotásukon, amely szintén az Agave Könyveknél fog megjelenni.

A Bosnyák Edit által fordított A madártollas gyilkosságok egy izgalmas gyilkossági nyomozásról szól, ahol Garrett Dobbs nyomozó és Jessica Gimble FBI-ügynök közösen dolgoznak egy ügyön. Találnak is egy gyanúsítottat, azonban szépen sorra, újra és újra bukkannak fel az ugyan olyan halálesetek.

James Patterson és J.D. Barker – A madártollas gyilkosságok

Michael ​és Megan Fitzgerald örökbe fogadott testvérek – Michael kamionsofőr, Megan pedig pszichológiát tanul az egyetemen –, akik borzalmas közös múlton osztoznak és csak egymásban bízhatnak. A nevelőszüleik híres intellektusok, egy kiváló diplomával rendelkező pszichológus és egy elismert pszichiáter, akik sajátságos kísérleti környezetben nevelték fel fogadott gyerekeiket, ami bár megóvta őket a világ kegyetlen realitásától, ugyanakkor sötét titkokat is kényszerített rájuk.

Los Angelesben Garrett Dobbs nyomozó és Jessica Gimble FBI-ügynök egyesített erővel dolgozik egy gyilkossági ügyön. Találnak is egy gyanúsítottat, és letartóztatják, de ekkor valaki elkövet egy ugyanolyan gyilkosságot. Majd még egyet. Aztán már nemcsak Los Angelesben, hanem az ország különböző részein. A nyomozók felfigyelnek a négytagú Fitzgerald családra: lehet közük a gyilkosságokhoz?

Dobbs és Gimble versenyfutásba kezd az idővel, és átszelik az egész országot Kalifornia partjaitól egészen New York államig, hogy megállítsanak egy rendkívül találékony és elmebeteg sorozatgyilkost, akinek olyan sötét és furcsa étvágya van, hogy ellene a logika és a tapasztalat már nem segít.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?