A No Man’s Sky csalódás

 

A No Man’s Sky nevű túlélő, űrben játszódó, fejlődésorientált játékot 2016 augusztusában adták ki, kezdetben PS4-re, majd később PC-re is. Az xbox szériákat elkerülték, mégis, akik ilyen konzollal rendelkeznek, joggal érezhetik, hogy nem maradtak le semmiről. A játék ugyanis nagyobb részben keltett negatív, mint pozitív visszhangot. De mégis mi a baj a No Man’s Sky-al?

„A kevesebb néha több… ez egy végtelenül magányos játék(…)”

<- írja egy népszerű fórum hozzászólója.>
A No Man’s Sky egy varázslatos, magával ragadó atmoszférával felruházott kalandjátékként lett beharangozva, amik az Uncharted, és a Last of Us nevű játékok egyediségéhez és minőségéhez hasonlította magát. Célja több
ezer bolygó, csillag felfedezésével és túlélésével eljutni a világűr közepébe.  A játékosok nem igazán azt kapták, amire vágytak. Haladjunk kintről befelé.   A játék grafikája meseszerű, a Borderlands-megoldásnál élethűbb, de nem realisztikus. Élénk színek jelennek meg benne, de a területektől függően változik a kontraszt, ezzel is kicsit átérezhetőbbé téve a játékot. A képeket elnézegetve esetleg az Abzu juthat eszünkbe, ami szintén egy gyönyörű játék.  Ebből a szempontból megéri, mert a gépigény átlagos, és nem kell atomerőműre hajazó felsőkategóriás PC a teljes élményhez.
A játékon belül, a kaland kezdetén egy bolygón állunk, tönkrement űrhajónkkal, ami sürgős javításra szorul. Körül kell néznünk, anyagokat gyűjtenünk, hátha valami hasznosra találunk. Itt kezdődik el a felfedezés kalandja, amikor is a nyersanyagok keresése és a lényekkel való találkozás első élményei születnek. Ha a hajónkat sikeresen megjavítottuk, fejlesztenünk kell magunkat, és irány a világűr közepe.

 

A játékban nincs különösebb történetszál, a fejlődés és a jobbnál-jobb eszközök hajtják előre a játékost. Nézzünk néhány véleményt, mégis milyen visszhangot keltett ez a mű?

„Szokásos marketing által eladott üres
semmi.(…)”

„Ez lehet, hogy tipikusan az a játék lesz, amit elég ha
youtube-on nézel(…)”

– szintén egy gamerfórum tagjai
Személyes véleményemként annyit mondanék, hogy nagyon személyfüggő műre sikeredett. Aki nem szereti a singleplayer, grindeolós darabokat, jobb, ha inkább elkerüli a No Man’s Sky-t, mert hatalmas pénzkidobásnak érezné. Aki viszont a  Minecraftot is kedvelte, és nem érzi unalmasnak, biztosan be fogja szippantani ez is, és különleges élményt nyújt majd.

Gépigény 

CPU:
Intel Core i3
RAM:
8 GB RAM
GPU:
nVidia GTX 480, AMD Radeon 7870
OS:
Windows 7/8.1/10 (64-bit verziók)
Tárhely:
10 GB elérhető tárhely

Hozzászólások

2 thoughts on “A No Man’s Sky csalódás

 • 2016-11-05 at 12:34
  Permalink

  Kösz, hogy leírtál minden olyat amit már mindenki tudott két hónapja. (Bár nem olvastam valószínűsítem.)
  Ha nem tiltottad volna a fb hszeket ezt itt megúsztad volna…

  Reply
  • 2016-11-05 at 14:50
   Permalink

   Szia 🙂 Köszönöm rendkívül építő jellegű kritikád.
   szép napot.
   (a cikk írója vagyok, de csak névtelenül enged)

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .