MédiaZene

A legszebb karácsonyi dalok

Először is, nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek! Ennek alkalmából szedtem össze pár olyan dalt, ami szerintem nagyban segíti a karácsonyi hangulat javítását. Persze vannak a már megszokott Mariah Carey és társainak alkotásai, ám most inkább kicsit ismeretlenebb, de annál szebb műveket csatoltam ehhez a cikkhez!

2014-ben jelent meg Colton Haynes és Travis Atreo közös munkája, a Baby It’s Christmas. Egyszerűen imádom. Azonnal beleszerettem és novembertől januárig ezt hallgatom. Néha még nyáron is bekapcsolom. Sokat hozzátesz számomra Colton hangszíne, amitől mindig nyugalom áraszt el. Próbáljátok meg csukott szemmel végighallgatni. Szerintem csodálatos karácsonyi számot hoztak össze ők ketten.

Michael Bublé és Thalia Feliz Navidad-ja tulajdonképpen a spanyol megfelelője bármelyik nagy magyar karácsonyi alkotásnak. Maga a dal José Feliciano nevéhez fűződik, aki a ’70-es években rukkolt elő művel. A dalt azóta már a legtöbb dél-amerikai előadó felénekelte, így Thalia sem maradhatott ki a sorból, akihez a már említett Michael Bublé csatlakozott. Bár a dal félig angolul van, de szerintem így is tökéletes hangulatot ad a karácsony szelleméhez.

A Carol of the Bells a Reszkessetek betörők óta tradicionális alkotásnak számít karácsonykor. 2012-ben a Pentatonix acapellában vette fel a híres dalt, amire azóta több, mint 100 millióan kattintottak youtuben. Zseniálisra sikerült és merem azt mondani, hogy majdnem megüti az eredeti verzió szintjét. Talán a refrénnél kicsit kevesebb a libabőr, de még mindig imádnivaló.

Bár nem tipikusan karácsonyi dal Christina Perri alkotása, a videó miatt kénytelen vagyok beletenni a felsorolásba. A Thousand Years kisfilmje a világ egyik legcsodálatosabbja azzal a rengeteg fénnyel és gyertyával. Kár, hogy nem készült belőle Alkonyat nélküli verzió, ahova nem vágnak be a filmből jeleneteket, de talán megbocsájtjuk.

Ariana Grande sem maradhat ki a sorból. A Santa Tell Me 2014-ben készült, amihez az énekesnő egy főként ágyban leforgatott videót készített. A hangulat viszont megvan, mind a ruhák, mind a díszek tekintetében. Ettől függetlenül főként a dal fogott meg és három év után sikerült megszeretnem. Idén nagyon sokadik alkalommal megy már a lejátszási listámon.

Természetesen millió és egy remek ünnepi számot fel lehetne sorolni, de nekem idén ezek a kedvenceim. Nektek melyik alkotások a kedvenceitek? Vagy van olyan kárácsonyi lemez, amit ilyenkor mindig betesztek?

Hozzászólások