Geek

A legjobb couch-party játékok PS4-re

Ha szeretsz másokkal játszani, de nem szeretnél előfizetni PS+ra az online multiplayer érdekben, akkor a couch-partyt neked találták ki. Bulik alkalmával, kisebb baráti összejövetelekkor, vagy éppen egy otthon töltött hétvégén a tesóddal bizony kapóra tudnak jönni a local multiplayer játékok. Ma elhoztuk nektek a legjobbakat ezekből, hogy biztosan ne unatkozzatok!

1.) Resident Evil játékok

A Capcom által kifejlesztett Resident Evil játékok már a kilencvenes évek óta vannak piacon. A legújabb része 2017-ben jelent meg, és ez már nem a co-op játékra épül. Szerencsére a Biohazardot megelőző részekről ez még nem mondható el, a legtöbb esetben sokkal nehezebb is egyedül játszani. Ps4-re elérhető például a 6.rész, vagy a Revelations szériák. Akik szeretik a pörgős játékmenetet kevés gondolkodással, de annál több zombiöléssel, mindenképpen ajánljuk ezeket a darabokat! Azon túl, hogy gyorsan pörögnek benne az események, érdemes a sztorira is odafigyelni, mert nagyon érdekes.

2.) Tricky towers

A Tricky towers egy színes, aranyos figurákkal játszható játék, ami mindezek ellenére mégis nagyon idegesítő. A lényege az, hogy egy hatalmas tornyot kell építenetek egymás mellett Tetris-jellegű blockokból, és nem szabad ledőlnie. Nem túl közösségépítő hatású, ugyanis az építkezés közben megátkozhatod a barátaidat a győzelem érdekében. Vannak szelídebb modok is benne, amikor nincsenek átkok, csak önmagunkra tudunk segítő varázsigéket használni. A játékban lehet több meccses kupákat is játszani, amiken akár nyereményekért is vetélkedhettek.

3.) 7 days to die

A 7 days to die egy poszt-apokaliptikus túlélő-horror játék. A játékos különböző feladatokat teljesít, ezzel szépen lassan egy biztos túlélés felé haladva. Eszközöket kell gyártani, házat építeni, és mindeközben vigyázni arra, hogy a zombik ne egyenek meg bennünket. Kicsit zavaró volt, hogy a grafikája nem túl kidolgozott, de hozzá lehet szokni. Ajánlatos könnyű fokozaton kezdeni, mert elsőre bizony feladja a leckét.

4.) Mortal Kombat X(L)

Ha nem egymást segítvén, hanem inkább egymás ellen játszanátok, a jó öreg Mortal Kombat nagytestvére lesz a nektek való. Ha szeretted a régi MK játékokat, ez sem fog távol állni tőled. Maradt a kétdimenziós mozgástér, viszont jelentős grafikai és animácós újításon esett át. Már-már túlságosan is realisztikus animációk tartoznak a különböző támadásokhoz és győzelmekhez. Minden karakternek három harcstílusa van, melyek között akár játék közben is váltogathatunk. Ha nem bírod a vért, inkább ne ezt válaszd!

5.) Plants vs. Zombies: Garden Warfare

A Plants vs. Zombies sokunk szívéhez nőtt, mint mobilos alkalmazás. A Garden Warfare egy igazán különleges, multiplayer third-person-shooter. Bár itt szükséges online multi is a játékhoz, osztottképernyőn is lehet játszani. Co-opban és kompetitív módban szintén kipróbálhatjuk, választhatunk, hogy növények, vagy zombik szeretnék lenni. A karaktereinkkel szintezhetünk, felhúzhatjuk őket, különböző class-ok vannak belőlük. Sok kihívást kell teljesítenünk a játék alatt, tehát ennek sem lesz unalmas a játékmenete.

A források a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások