A könyvhétre érkezik John Scalzi legújabb regénye!

John Scalzi amerikai sci-fi-író, aki lelkesen veti bele magát a média életébe, ugyanis a regényírás mellett filmrecenziókat, ismeretterjesztő könyveket és esszéket is írt. Tanácsadóként dolgozott a Csillagkapu Univerzum sorozatában és Whatever nevű blogja nemcsak nagy népszerűségnek örvend, de a maga nemében a legrégebbiek közé tartozik.

Első könyvét, a Vének háborúját 2005-ben adta ki, és Hugo-díjra jelölték a legjobb regény kategóriában. Majd az Amerikai Science-fiction és Fantasy Írók Egyesülete 2010-ben megválasztotta őt elnöküknek, melynek címét ma is viseli.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei Könyvhéten is részt vesz az Agave Könyvek, mely 2018. június 7–11. között, a Vörösmarty téren kerül megrendezésre. A kiadó ígérete szerint magyar és külföldi szerzők újdonságaival, több sorozat zárókötetével és felújított kiadással is készülnek a nagy eseményre, úgyhogy mindenki készítse a pénztárcáját, hiszen senki sem fog üres kézzel maradni, azt garantálhatjuk!

Scalzi legújabb regénye, a Bezárt elmék sorozat második része is bemutatásra kerül a 89. Ünnepi Könyvhéten, így a lelkes olvasók hamarosan már a kezükbe is foghatják!

John Scalzi: Fejvesztve

John ​Scalzi a legújabb regényében az e-sportok kíméletlen világába vezet minket

A hilketa egy pörgős, erőszakos sportág, amelyben a játékosok kardokkal és csatabárdokkal esnek egymásnak. A játék célja, hogy letépjük az ellenfél fejét, majd átjuttassuk a gólvonalon. Ezt hús-vér testben élő sportolókkal lehetetlen lenne megcsinálni. De ebben a csapatjátékban „szrípiók”, vagyis robotszerű, Haden-szindrómások által vezérelt testek csapnak össze egymással, úgyhogy mindent szabad. Senkinek nem esik bántódása, de a brutalitás valódi, és a közönség imádja.

Egészen addig, amíg az egyik játékos holtan nem esik össze a pályán.

Balesetről vagy gyilkosságról van szó? A hadenesek ügyeivel foglalkozó FBI-nyomozók, Chris Shane és Leslie Vann nekilátnak felderíteni az igazságot – és eközben eljutnak az egyre népszerűbb hilketa sötét oldalára is, ahol vagyonokat lehet nyerni és veszíteni, és ahol a játékosok és a tulajdonosok mindent megtesznek a győzelemért, mind a stadionokban, mind a pályán kívül.

John Scalzi lendületes stílusú és kérdéseivel aktuális problémákat feszegető könyve visszatérés a Bezárt elmék világába, de a Fejvesztve nem folytatás, hanem önálló regényként olvasható kötet.

Ide kattintva a kiadó honlapján lehetőségetek van beleolvasni a könyvbe, illetve most kedvezményesen elő is rendelhetitek!

http://www.ahmagazin.com/konyvek/felujitott-kiadasban-erkezik-dennis-lehane-titokzatos-folyo-cimu-regenye/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?