A jó idő nyújtotta lehetőségek

Most, hogy végre hivatalosan és érezhetően is itt a tavasz, számtalan új programlehetőség tárul elénk. Akár a párunkkal, barátainkkal, a kedvencünkkel, vagy éppen egyedül, rengeteg mindent csinálhatunk a szabadban, és ezzel nem csak hogy jót teszünk önmagunknak, de még spórolhatunk is vele. Ma pár ilyen tippet hoztunk el nektek, hogy biztosan ne kuksoljatok a lakásban tavasszal!

tavasz

A napsütéses időben felébred a természet. Ha nem is vagyunk sportos alkatok, vagy éppen hogy szeretjük a testmozgást, a séta remek választás lehet. Ha nagyvárosban élünk, keressük a zöld foltokat, például a Budapesti Margit-sziget, Vérmező, Gesztenyés kert, és így tovább. Sétáltassuk meg a kutyánkat, vagy beszélgessünk egy társasággal séta közben, akár csak hallgassunk zenét, gondolkozzunk, ami jól esik. A lényeg, hogy töltődjünk fel!

Ha már egyszer ilyen szép környezetben sétálgatunk, akár le is fotózhatjuk azt. A rügyező fák, szaladgáló állatok és gyerekek idilli képet adnak, amiről remek képeket lehet készíteni. Nem kell feltétlenül, hogy szuper gépünk vagy telefonunk legyen, ha épp nem ez a hobbink, de kikapcsolódásképpen bátran fényképezzünk! Az ilyen nyugodt környezet más művészeti ágakban is adhat ihletet. Ha leülünk egy kényelmes padra, rajzoljuk le az elénk táruló látványt! Nem szükséges sok mindent magunkkal cipelnünk, elég egy vázlatfüzet és pár ceruza. Ebből is lehet társasági vagy páros tevékenység.

Ha a parktavasz2nál kicsit többre vágyunk, menjünk el kirándulni. Járjunk be egy két ismeretlen erdőt, mezőt, tanösvényt, vagy csak fedezzük fel a környékünket részletesebben. Akár egy-egy szabadabb hétvégén távolabbi városokba is elnézhetünk, biztosan van, amit a határokon belül sem ismerünk. Nem csak helyeket, de ételeket is ismerhetünk meg. A tavasz és a nyár a könnyű ételek időszaka, kóstoljunk ilyenből párat!

 

A jó idő nyújt egy fantasztikus lehetőséget a kültéri testmozgásra. Az edzőterem és az otthon edzés szuper dolog, télen pedig nagyon nincs más választásunk, de tavasszal mindenképpen edzünk kint! A jóga, futás, erősítő edzések, labdajátékok is mind jobbak így. Ha van kertünk, vegyük célba, de ha nincs, egy erkély, terasz, vagy éppen a közeli park  szintén megteszi. Ha nem sportolunk, a piknikkel egybekötött tollas, frizbi és egyéb játékok nagyon szórakoztatóak lehetnek.

Élvezzétek a napsütést! 

forrás

Hozzászólások