FilmekMédia

A horror filmek igazi áldozatai

Horror filmek. Ijesztőek, durvák, véresek és fikciók, hiszen mindannyian tudjuk, hogy nem gyilkolásszák le az embereket a film kedvéért, vér helyett ketchup folyik és Chucky is max elemmel működött. Azonban akadtak a médiatörténelem során olyan horror filmek, amelyek forgatása közben és után számos balszerencsés eset fordult elő.

Poltergeist

Miután a 80-as években bemutatták a filmet a mozikban, nagyon nagy sikere lett, ám a bemutató után feltűen sok rejtélyes haláleset és gyilkosság történt. A filmben a kislányt alakító színész, Heather O’Rourke szíve egy kisebb műtét közben váratlanul megállt, majd a premier után nemsokkal a kislány nővérét alakító Dominique Dunne-t fojtotta meg a barátja. A szerencsétlenségek a második résszel is folytatódtak: a bemutató után a papot játszó színész, Lulien Beck és Will Simpson halt meg, majd később a Pugsleyt játszó színészt ölték meg. A forgatáson igazi csontvázakat és csontokat használtak, mert az olcsóbb volt, talán emiatt súlytotta átok a szereplőket? Véletlen lenne, vagy esetleg a csontvázak így álltak volna bosszút?

Omen

Miután bemutatták a filmet a mozikban, a speciális effektekért felelős rendező egy autóbalesetben vesztette életét, amiben barátnője állítólag lefejeződött, ami kísértetiesen hasonlított a filmben lévő halálesethez. Az Omenben szereplő állatidomárt egy nappal a forgatások után egy tigris ölte meg. Ironikus, mi?

Passió

A Passió nem kifejezetten horror film, annak ellenére, hogy vannak benne brutális jelenetek. Rengeteg balszerencse érte a Jézust alakító Jim Caviezelt a forgatás során. A keresztrefeszítős jelenet közben kificamította a vállát, kiszáradt, tüdőgyulladása lett, ráadásul szörnyű bőrgyulladást is kapott a sok festéktől és sminktől, amit forgatás közben rákentek. Állítólag Caviezelbe és a helyettes rendezőbe is belecsapott a villám a forgatás alatt. Megérte szerepelni? Ezután kétszer is átgondolnám, hogy akarok-e horror filmben játszani.

A holló

Már a forgatás első napján kórházba kellett szállítani egy munkást, mert megrázta az áram és testének nagy része megégett, illetve egy másik dolgozónak a kezébe állt egy csavarhúzó. Mindezek után egy vihar során az egész díszlet tönkrement. A legdrámaibb baleset a fiatal színészt, Brandon Lee-t érte, ugyanis a forgatáson a kellékként használt fegyver mégis elsűlt és hason találta Lee-t, aki sajnos meg is halt. Vajon hogy sűlhetett el az a fegyver?

Ördögűző

Szándékosan ezt hagytam a végére, mindközül talán ennek a filmnek az elkészítése járt a legtöbb balszerencsével. Kilenc ember halt meg a forgatás alatt, köztük Jack McGowran aki egy rendezőt játszott a filmben, valamint az éjjeliőr és a speciális effektekért felelős személy is életét vesztette. A díszlet többször leégett, ráadásul a forgatócsapat nagy része napszúrást kapott az Irakban forgatott jelenetek alatt. A sok szerencsétlen eset után felkértek egy papot, hogy tartson ördögűzést a helyszínen. Miután az atya megáldotta a helyszínt, állítólag abbamaradtak a szörnyűségek. A filmpremierek sem zajlottak zökkenő mentesen, ugyanis több helyen kaptak a nézők szívrohamot a film közben. Los Angelesben háromszor ment el az áram, emiatt sokan elhagyták a mozitermet. A legmeglepőbb egybeesés azonban az volt, hogy a filmben medikust alakító Paul Bateson a való életben egy sorozatgyilkos volt. 1973 környékén egy zsákos gyilkostól rettegtek a homoszexuális férfiak, ugyanis egy pszichopata melegbárokban szedte össze áldozatait, akiket megkötözött és megkéselt, majd a testrészeiket zsákokba tette és a Hudson folyóba dobta. Miután a rendőrség elkapta Batesont, a New York Daily News címlapján is megjelent a hír. Ezt a cikket látta meg William Friedkin, az Ördögűző rendezője és egyből felismerte a férfit. Találkozott vele a fogdában, ahol Bateson mesélt a tetteiről, bár csak egy gyilkosságot vallott be. Érdekesség, hogy pont ez az eset és találkozó ihlette meg Friedkint abban, hogy elkezdje írni a Portyán című filmjének forgatókönyvét, ami Bateson történetét meséli el, kisebb-nagyobb eltérésekkel.

Ezek után úgy gondolom, hogy nem véletlenül mondják; a valóságnál semmi sem lehet szörnyűbb.

Na ki jön horror filmet nézni?

http://www.ahmagazin.com/media/legjobban-vart-horrorfilmek-2018-ban/

képek forrása: x x x x

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .