Életmód

A három legjobb környezetbarát játék

Manapság már egyre több játék esetében teszik közzé, hogy az adott darab milyen környezetkímélő módon készült el. Ezek közül természetesen nem maradhatnak ki a gyermekek számára készült darabok sem. Szóba jöhetnek a fa gyártmányok, egyesesetekben akár a műanyag változatok is. De vajon melyek a legjobb környezetbarát játékok? Ebből a cikkből minden kiderül!

Környezetbarát játékok

Napjainkban rengeteg elvárásnak kell megfelelniük a játékoknak ahhoz, hogy piacra dobhassák őket. Nemcsak a hatóságok, de még a szülők is ellenőrzik őket, mielőtt a gyerekek kezébe kerülne valamilyen változat. Az előállítás során a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett egyre többször gondolnak a környezetre is. Éppen ezért két fő irányvonal alakult ki a termékek készítése során. Az egyik a környezetkímélő műanyagipari eljárások, a másik pedig a fából készült darabok. De vajon melyek a legjobb játékok?

Plantoys játékok

A Plantoys darabok között találhatunk 3D kocka puzzlet, állatos szettet, állatorvos változatot, játéktelefont, de még baba autót is egyaránt. Előbbi egy klasszikusnak nevezhető fejtörő, ami kilenc darab fa elemből tevődik össze. Bár egyszerűnek tűnik, közel sem számít annak. A gyártmány képes fejleszti a gyermekek logikáját, a probléma megoldó képességüket és persze a kézügyességüket is.

A színes baba autó pedig egy rugalmas testből álló fa kivitel, amely képes reagálni a kicsik kéznyomására. Ezeket lehet akár tolni, akár húzni, de még csavarni és nyomkodni is. Remekül illeszkednek az aprócska kezekbe. A márka termékei azért is jó választások, mert a Plantoys árak rendkívül kedvezők, így bárki könnyedén beszerezhet egyet a gyermek számára.

Geomag építőjátékok

A mágneses építőjátékokról ismert márka pár éve bevezetett egy olyan modellt is, amit 100%-ban újrahasznosított műanyagból gyártottak le. Ezek megalkotása során csakis megújuló energiaforrásokat alkalmaznak, ráadásul nem marad utánuk semmilyen veszélyes hulladék sem. Nem utolsó sorban pedig a csomagolásnál is igyekeztek újrahasznosított anyagokat használni, így nyugodtan vásárolhatunk belőlük otthonra is.

Clementoni kirakók

A Clementoni játékok nagy népszerűségnek örvendenek, ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy a korakóik újrahasznosított alapanyagokból készülnek. A gyárban ráadásul nem használnak szennyező anyagokat, így biztosan nem kerül beléjük semmilyen veszélyes hulladék. Az újrahasznosított műanyagból és papírból tervezett és megalkotott mesekockáknak biztosan minden gyermek örülni fog!

Nem nehéz tehát környezetbarát játékokat beszerezni, mindössze körültekintőnek kell lennünk a vásárlás során.

Összegezve

Ebben a cikkben tehát összegyűjtöttük azokat a környezetbarát márkákat és játékaikat, amiket nyugodt szívvel vásárolhatsz meg a gyermeked számára. Legyen szó a Clementoni kirakókról, a Geomag építőjátékokról, vagy éppen a Plantoys termékekről. A Plantoys árak ráadásul rendkívül kedvezőek, így akár Te is könnyedén beszerezheted őket.

Hozzászólások