FilmekMédia

A hangya és a darázs

Őszintén szólva nem vagyok egy nagy Marvel film rajongó, de szívesen beülök megnézni egyet-egyet ha úgy adódik. A hangya című filmet, a mozis élmény előtt egy nappal volt szerencsém megnézni, így tökéletesen tisztában voltam az előzményekkel és kíváncsian vártam, hogyan is folytatódik a történet a már új címet kapott A hangya és a darázsban.

Az események nem sokkal az Amerika kapitány: Polgárháború után játszódnak, amikor Scott Lang (Paul Rudd) két éves házi őrizetének végét tölti. Bűvészkedéssel, dobolással üti el mindennapjait számolva a perceket, mikor végre kiléphet saját háza fogságából. Ám kiderül, hogy a kvantum térben rekedt  Wasp (Hope (Evangeline Lilly) édesanyja) valamilyen módon még életben lehet, így felveszi a kapcsolatot Scottal, aki már járt ott és sikeresen visszatért, hogy segítsen neki. Viszont így el kell hagynia a házat, ezzel nagy kockázatot vállalva magára.

Végül elindul a mentőakció amiben részt vesz Hope apja is, Hank (Michael Dougles) és Scott előző részben megismert barátai, a mester hármas, ezzel ismét sok vicces pillanatot okozva, hogy kiszabadítsák a nőt. De ez nem olyan egyszerű miközben egy csapat rossz fiú van a nyomukban egy elvetemült üzletemberrel az élen, valamint az FBI, és egy titokzatos “szellem” más néven Ava (Hannah John-Kamenis csatlakozik a buliba. Mindenki az összezsugorítható labort akarja megszerezni,  benne a kapuval ami a kvantum világába vezet. No meg Hope és Hank is neheztel Scottra a németországi események miatt, amik szintén az Amerika kapitány: Polgárháború részhez köthetőek.

Na igen, azért hiába ez a második része a filmnek, annyira összefüggőek ezek a történetszálak, hogy egy mostanában, újonnan becsatlakozó nézőnek (akár csak jó magam), kicsit kusza lehet.

Paul Ruddhoz tökéletesen passzol ez a fajta karakter, amit ránézésre ő is nagyon élvez. A viccek jól vannak időzítve és nagyon oda vágnak, ezenfelül pedig a képi világ is igencsak ütős. Hol az óriás méreteket öltő tárgyak és emberek, hol az eszméletlen picire össze zsugorodó dolgokban gyönyörködhetünk, mint például a kvantum világa, ami meg kell hagyni sokkal nagyobb szerepet kapott ebben a részben a subatomi részecskékkel együtt, de mégsem részletezték eléggé, ezzel pedig kicsit katyvaszossá vált a sztori.

A hangya mellé ezúttal “a darázs” is oda került ami Hope karakterére utal, de ez különösebb figyelmet a szárnyakon kívül nem kapott és semmi extra stílusjeggyel sem látták el. Ahogyan Ava karaktere is sokkal izgalmasabbnak indult, mint ami végül lett belőle.

Összességében örülök, hogy eljutottam erre a filmre, személy szerint jobban élveztem, mint az első részét habár viszonylag hasonlóra sikerült a kettő. Ez a nyár bővelkedik a könnyed akciófilmekben, és én ezt is abba a kategóriába sorolnám.

Természetesen ez az egyetlen film, amit végig ülök a stáblista végéig, hogy minden apró jelenetet végignézhessek. Az első plusz bejátszás nagyon ütős volt, bár nem nagy Marvel rajongóként, kellett egy kis idő, hogy leessen (igen, nagyot koppant), ám az utolsó bejátszásnál, elgondolkodtam, hogy tényleg ezért nem mentem el a korábbi busszal!? Nos igen.

Ha nem tudod milyen filmet nézz meg a nyáron akkor itt körülnézhetsz, hogy milyen újdonságok érkeznek a mozikba.

http://www.ahmagazin.com/media/mamma-mia-2-sose-hagyjuk-abba/

 

Hozzászólások