Zene

9 kpop fiúbanda, akik 2020-ban debütáltak #2

December elején megmutattam, hogy a fiúcsapatok közül kik az ifjoncok 2020-ban, most pedig itt az ideje, hogy ezt a debütáló fiúbandák listát folytassam. Minden évben rengeteg újonccal találkozhatunk a kpop zenevilágban, akik a megjelenésükkor vagy hatalmas sikert érnek el vagy sajnálatos módon kevés hallgatót vonzzanak magukhoz. Remélem sikerül kedvencet találni a debütáló fiúbandák folytatásában is.

TREASURE

A TREASURE (kezdetekben TREASURE13) banda a YG Treasure Box tehetségkutató show-ból állt össze és 2020. augusztus 7-én debütáltak a YG Entertainment kiadónál. Összesen 12 tag alkotja, Hyunsuk, Jihoon, Yoshi, Junkyu, Mashiho, Jaehyuk, Asahi, Yedam, Haruto, Doyoung, Jeongwoo, és Junghwan. A fiúk közül Yoshi, Mashiho, Asahi és Haruto japán nemzetiségűek, míg a többiek mindannyian koreaiak. A YG-nál egy bandába ennyien még sosem voltak, így ők elég különlegesek. A rajongói nevük a Treasure Makers (Teume) lett. A versenynek köszönhetően a fiúknak rengeteg feldolgozásuk és vlogjuk van, aktívak mind a youtube, mind pedig az instagram és a további platformjaikon is. Ráadásul már egy díjat is bezsebeltek, ugyanis az idén övék lett a Legjobb új előadó cím.

P1Harmony

A P1Harmony más néven [P]1H az FNC Entertainment új, 6 tagú fiúcsoportja, akik 2020. október 28-án debütáltak. A bandát a koreai-kanadai származású Keeho és a japán Soul, továbbá a koreai Theo, Jiung, Intak, és Jongseob alkotja. Az első mini albumuk DISHARMONY: STAND OUT címen jelent meg, amin hat dal található, köztük a SIREN nevű kislemezzel. A youtube csatornájukon a zenéiket promózzák és vlogokat töltenek fel.

WEi

WEi néven debütáló fiúbanda az OUI Entertainment kiadónál kezdte pályafutását 2020. október 5-én. Hat fiatal alkotja a csapatot: Daehyeon, Donghan, Yongha, Yohan, Seokhwa és Junseo. A rajongóbázisuk a RUi nevet kapta.  Első minialbumuk az IDENTITY: First Sight címet kapta és összesen öt szám található rajta, köztük a Twilight kislemezzel. Mindannyian koreai származásúak, más-más mára már feloszlott csapatból érkeztek (például 1THE9, X1, Rainz, JBJ).

BAE173

A BAE173 egy 9 tagú, debütálás előtti fiúcsoport a PocketDol Studio-nál, ami az MBK Entertainment és az Interpark leányvállalata. A tagok JunseoJ-MinHangyulYoojunMuzinYoungseoDohaBit és Dohyon. A nevük a „Before Everyse Else” rövidítése, és tartalmazza a “number 1”, azaz a tökéletesség és a “number 73” szerencse számokat. A fiúk 2020. november 19-én adták ki az első „INTERSECTION: SPARK” mini albumukat, amin négy dal található. Rajongóbázis nevük még egyelőre nincs. Hangyul és Dohyon még 2020. februárjában duóként is debütált a Toward Tomorrow című dalukkal, eredetileg az X1 nevű csapatban is jelen voltak. Youtube csatornájukra  januártól folyamatosan töltik fel az újabb videókat.

BXK

A debütáló fiúbandák közül a következő a BXK, azaz a BOYS X KING csapat. Ők a New Planet Entertainment kiadónál vannak és 2020. november 2-án adták ki első dalukat. A hat tagú banda tagjai: Sun, Chanseung, Inu, Taeon, Lee Han és Teen. A legidősebb tag, Sun már februárban megjelentette szóló minialbumát Siren címmel. A csapat egyébként a FLY HIGH című kislemezzel és a NOYB című dalhoz készült videóklippel mutatták meg tehetségüket.

GHOST9

A GHOST9 nevű banda 2020. szeptember 23-án a Maroo Entertainment kiadónál debütált. A tagok többségét a Mix Nine és a Produce X 101 versenyből állították össze és összesen kilencen vannak: Junhyung, Jinwoo, Taeseung, Woojin, Prince, Junseong, Kangsung, Shin és Dongjun. Köztük Prince az egyetlen tag, aki thai származású, a többiek mindannyian Dél-Koreában születtek. Első minialbumuk a DOOR címet kapta, amely hat számot tartalmaz, köztük a Think of Dawn kislemezt. December elején jelent meg a második korongjuk a W.ALL, amin szintén hat zene található rajta a W.ALL dallal, amely videóklipet is kapott.

DRIPPIN

DRIPPIN, korábban Woollim Rookies és W Project 4 néven ismert fiúcsoport a Woollim Entertainment cégnél debütált. A banda jelenleg 7 tagból áll: Hyeop, Yunseong, Changuk, Dongyun, MinseoJunho és Alex. A 7 tagból 6-an a Produce X 101 során került be a csapatba. Debütálásuk 2020. október 28-án volt az első Boyager mini albummal, amin 6 zene található, a kislemezzel, a Nostalgia-val együtt. A legkisebb tag Alex, aki 16 éves és koreai-német származású, a többiek koreaiak.

ENHYPEN

Az ENHYPEN a BigHit Entertainment és a CJ E&M Entertainment közös kiadójának az I-LAND túlélési showjának 7 utolsó tagja a BE: LIFT Lab alatt. A csoportot   a koreai-amerikai Jay, az ausztrál Jake, a japán Ni-ki és a koreai SunghoonSunooJungwon és Heeseung alkotja. Az ENHYPEN jelentése olyan, mint ahogyan a kötőjel összekapcsolja a különböző szavakat és így egy új jelentést hoz létre. Az ENHYPEN tagjai összefonódnak, felfedezik egymást és együtt növekednek. A banda 2020. november 30-án debütált a BORDER: DAY ONE minialbummal, amin összesen hat dal található, köztük a Given-Taken kislemezzel. A youtube csatornájuk mára már közel 2 millió feliratkozóval rendelkezik. Ők az igazán erős debütáló fiúbandák közé tartoznak.

T1419

T1419 az MLD Entertainment kiadónál debütál majd 2021 január elején. A bandát a koreai Noa, Sian, Kevin, Gunwoo, On és a japán származású LeoZeroKairi és Kio alkotja és még elég titokzatosak. Ízelítőként 2020. október 27-én kiadták Dracula című dalukat, amin három hónap alatt több, mint 6 millió megtekintés lett. Két youtube csatornájuk is van, az egyik koreai, még a másik japán. Ugye ti is kíváncsiak vagytok, hogy a srácok milyen debütálással kezdik majd az új évet?

Ezennel befejeződött az ide év újoncainak felsorolása. Reméljem sikerült megtalálni a debütáló fiúbandák (és lánybandák) közül a kedvenceteket. Örülnénk, hogyha megosszátok velünk, hogy kik lettek azok.

Hozzászólások