Média

9 film, amit novemberben látnunk kell

Megérkezett a novemberi mozipremier felhozatal is, amiben olyan várva várt alkotásokkal találkozhatunk, mint az Örökkévalók vagy akár a Red Notice. Ez a hónap is tartogat nekünk egy kis mesét, vígjátékot, magyar megjelenést, valamint dokumentumfilmet. Ráadásul két Netflix kreáció lesz ebben az ajánlóban, amit mindenképp meg kell majd néznetek.

November 4.

November 4-től látható a mozik nagyvásznain az Örökkévalók című szuperhősös film. A főszereplői közt találkozhatunk olyan híres színészekkel, mint Gemma Chan, Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, valamint Kit Harington. A történet a hallhatatlan fajok közé tartozó emberekről szól, akik titokban élnek a Földön, hogy formálják annak történelmét és civilizációit. Azonban most újra elő kell jöjjenek az árnyékból, ugyanis egy váratlan tragédia éri őket. Újra egyesítik hatalmukat az emberiség legősibb ellensége, a Deviánsok ellen. Érdekességként még az derült ki, hogy az Örökkévalók átvették a mitológiai lények kilétét, hiszen Thena, Ikaris, Sersi, Makkari, Phastos a görög Athéné, Ikarosz, Circe, Merkúr és Héphaisztosz istenekről kapták a nevüket. A képregényekben az Örökkévalók rövid összetűzésbe keveredtek a létező görög istenekkel az identitás-keveredés miatt.

Szintén november 4-én érkezik az Utolsó éjszaka a Sohóban. Az elismert rendező, Edgar Wright pszichológiai thrillerében Eloise, a feltörekvő divattervező titokzatos módon beléphet az 1960-as évekbe, ahol találkozik egy káprázatos wannabe énekesnővel, Sandie-vel. De a csillogás nem minden, aminek látszik, a múlt álmai kezdenek repedezni és valami sokkal sötétebb részre szakadnak szét. Thomasin McKenzie, valamint a híres Anya Taylor-Joy alakítja a főbb szereplőket, és Matt Smith tűnik fel férfi karaterként.

A novemberi mozipremier felhozatalában találkozhatunk pár életrajzi alkotással is. A mindenki által ismert és csodált Grammy-díjas művésznő, Tina Turner életéről készült az egyik dokumentumfilm, amiben megismerhetjük a név mögött meghúzódó nőt. A TINA egy leleplező és bensőséges pillantást vet a zenei ikon életére és karrierjére, felvázolja hogy tett szert korai hírnévre, személyes és szakmai küzdelmeit, valamint élete még valószínűtlenebb újjáéledését. A 60 évet felölelő, lenyűgöző mennyiségű felvétel mellett a dokumentumfilm Angela Bassett-tel készült interjúkat is tartalmaz; valamint Oprah Winfrey; Kurt Loder újságíró; Katori Hall drámaíró és még sokan mások is felszólalnak benne.

November 5.

November 5-től láthatjuk a Love Hard című amierikai romantikus vígjátékot a Netflix kínálatában. A történet a reménytelenül romantikus, de örökké szingli Los Angeles-i újságíró, Natalie (Nina Dobrev) életéről szól, aki úgy gondolja, hogy végre jól alakulnak a dolgai, amikor egy randiappon megtalálja élete szerelmét, Tagot (Darren Barnet). Egy hirtelen gondolattal elutazik New Yorkba, hogy meglepje őt az ünnepek alkalmával, de rájön, hogy Tag gyerekkori barátja, aki ugyanilyen szerencsétlen a szerelemben, Josh (Jimmy O. Yang) játszadozott vele. Azonban mindezt szeretné jóvá tenni és megpróbálja összehozni a valódi Taggel a lányt. Ez a könnyed romantikus vígjáték nagyon jó szórakozást fog nyújtani szerintem.

November 11.

A Spencer (amiről korábban már olvashattatok) egy 2021-es életrajzi pszichológiai dráma, amelyet Pablo Larraín rendezett és Steven Knight írt. A film főszereplője Kristen Stewart, mint Diana, a walesi hercegnő, és Diana azon döntését követi, amikor véget vet kapcsolatának Károly herceggel (akit Jack Farthing alakít) és elhagyja a brit királyi családot. A főszerepben továbbá Timothy Spall, Sean Harris és Sally Hawkins látható. A forgatás egyébként a németországi Schlosshotel Kronbergben kezdődött, további helyszínei még a Marquardtban található Schloss Marquardt volt, Potsdam városától északra, valamint a nordkircheni kastély, végül pedig az Egyesült Királyságba költöztek a forgatás utolsó szakaszára. A kritikusok szerint Kristen Stewart alakítása lenyűgöző volt és Oscar díjra esélyes ezzel a szerepével. Biztosan csodás életrajzi drámát láthatunk Diana életéről.

November 12.

A Red Notice, azaz a Különösen veszélyes bűnözők című Netflix alkotás november 12-étől lesz megnézhető a platformon, amiben Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot tűnik fel főszereplőként. Erős szereplőgárda az egyszer biztos. A történet pedig ennek a három különböző karakternek a világáról fog szólni, akiket összehozott a sors. Az Interpol kiadja a legmagasabb figyelmeztetést a világ legkeresettebb embereinek levadászására és elfogására, viszont egy merész rablás sikeresen összehozza az FBI legjobb profilkészítőjét John Hartleyt (Dwayne Johnson) és két rivális bűnözőt, azaz a világ legnagyobb műtolvaját, Nolan Bootht (Ryan Reynolds) és a világ legkeresettebb műtolvaját, “The Bishop”-t (Gal Gadot), nem lehet tudni, hogy mi fog ott történni. Egy nagyon szórakoztató és remek akciófilmet láthatunk a három szuper színésszel karöltve.

November 18.

A novemberi mozipremier következő alkotása a november 18-án érkező Szellemirtók. Ez a film az 1984-ben bemutatott klasszikus folytatása lesz, Szellemírtók: Az örökség címmel. Ebben a történetben egy egyedülálló anya és két gyereke kénytelen az oklahomai Summerville-be egy leromlott parasztházba költözni, mert kilakoltatták otthonukból őket. Azt a házat, ahová muszáj beköltözniük, a gyerekek néhai nagyapja hagyta rájuk és nem elég, hogy leharcolt állapotban van, még megmagyarázhatatlan földrengések sorozata is zajlik. A gyerekek mindezek után az eredeti Szellemirtók segítségével fedezik fel és ismerik meg nagyapjuk történetét, akiket azóta a rajongótáborukon túl nagyrészt elfelejtett a világ. A főbb szerepekben Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Carrie Coon és Paul Rudd lesz látható. Visszatérő szereplőkként pedig Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver és Annie Potts jelenik majd meg. Igazi nosztalgiafaktor lesz ez az újabb alkotás.

November 25.

Az Encanto november 25-én érkezik, ami egy igazán szórakoztató mesefilmnek ígérkezik. A film főbb szinkronhangjai Stephanie Beatriz, John Leguizamo, María Cecilia Botero, Diane Guerrero, Jessica Darrow, Angie Cepeda és Wilmer Valderrama. A történet egy rendkívüli család, a Madrigálok történetét meséli el, akik Kolumbia hegyei között rejtőznek, egy varázslatos házban, egy nyüzsgő városban, egy csodálatos, elbűvölő helyen, amelyet Encantonak hívnak. Az Encanto varázsa a család minden gyermekét egyedülálló ajándékkal áldotta meg a szupererőtől a gyógyító erőig – minden gyermeket, kivéve egyet, Mirabelt. Ám amikor az átlagos gyermek rájön, hogy az Encanto körüli varázslat veszélyben van, úgy dönt, hogy ő az egyetlen, aki meg tudja menteni azt és a családját.

November 25-étől az Oscar-díjas és Oscar-jelölt színészekkel jön A Gucci-ház című dráma, amiben a főszereplőket Lady Gaga, Jared Leto, Adam Driver, Salma Hayek, Al Pacino, valamint Jeremy Irons alakítja. A történetet pedig az olasz Gucci divatház mögötti családi birodalom ihlette. Amikor Patrizia Reggiani (Lady Gaga) beházasodik a Gucci családba, féktelen ambíciója elkezdi feloldani a családi örökséget, és beindítja az árulás, a dekadencia, a bosszú és végül a gyilkosság vakmerő spirálját. Igazi kriminek lehetünk szemtanúi, amik valós események alapján készültek. Talán a legjobban várt film a novemberi kínálatból.

Jelenleg ez a novemberi mozipremier felhozatal, kihagytunk valamit az ehavi filmajánló listánkról? Esetleg van olyan, amire biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

9 film, amit októberben látnunk kell

Hozzászólások