Média

8 film, amit júliusban látnunk kell

Jöhet a júliusi filmajánló ugye? Ahogy az előző hónapban, most is rengeteg elhalasztott és régóta várt alkotás kerül végre a nagyvászonra. Készítsétek a pénztárcátok, hiszen megannyi nagyszerű horrorra, mesére és vígjátékra lehet majd popcornnal vagy nachossal a kezünkben moziba menni. 

Július 1.

Nagyon cuki mesékkel találkozhatunk júliusban, ilyen például az Oglik – Üdvözlünk Büdifalván! című animációs film, ami már a címéből ítélve is iszonyatosan vicces és egyben cuki lesz. Hogy miről fog szólni? Az Oglik új otthont keresnek, de sohasem érzik magukat igazán szívesen látottnak sehol. Büdösek, és a legtöbb ember számára undik is. Amikor a család sárkánya lezuhan Büdifalva szemétdombjára, Ogliék egyszerre otthon érzik magukat. Sajnos mielőtt barátokra lelnének, hamar kiderül, hogy el akarják tüntetni a szeméttelepet és helyére Wellness központot építenek. Az Oglik azonban ezt nem engedik, megpróbálják megakadályozni. Egyszerű, de nagyon aranyos mese lesz én úgy gondolom. A kisgyermekekkel tökéletes időtöltésnek tűnik.

Július 8.

Ha már mese, akkor a Szilaj: Zabolátlanok című animációs filmet sem kellene a gyerekektől megvonni. A lovas alkotások szerintem a kislányok körében a legjobbak. Hogy mit tartogat Szilaj a következő kalandjában? Lucky Prescott élete örökre megváltozik, amikor a városban lévő otthonából egy határ menti kisvárosba költözik.  Ott összebarátkozik egy Szilaj nevű vad lovacskával, azonban ő mindenképpen meg akarja szelídíteni. A szinkronhangokat olyan színészek adják, mint Merced Isabella, aki a főszereplő kislánynak, Lucky-nak kölcsönzi a hangját. Őt korábban a Dóra és az elveszett város animációs alkotásban szinkronizált. Továbbá Jake Gyllenhaal adja Lucky édesapjának a hangját. Mellettük pedig Julianne Moore, Eiza Gonzalez, Marsai Martin és Mckenna Grace szinkronját hallgathatjuk.

Végre elérkezett az idő ahhoz, hogy a Fekete Özvegy című Marvel film napvilágot lásson és Scarlett Johansson megkapja méltó elismerését. A film Natasha Romanoffról fog szólni a Polgárháború és a Végtelen háború című Bosszúállók filmjei közötti időben. Találkozhatunk majd Florence Pugh színésznővel, akit legutóbb például a Kisasszonyok alkotásban láthattuk. Továbbá David Harbour szénész is feltűnik, aki a Stranger Things sorozatban remekelt. A szereplőkről egyébként korábban már írtunk. Szerintem már mindenki alig várja, hogy láthassa Natasha miként boldogult a Bosszúállók nélküli időben.

Július 15.

Sosem gondoltam volna, hogy a Space Jam folytatást fog kapni egyszer, hiszen egy lezárt hibrid alkotásról van szó. Tévedtem! Ugyanis most eljött az a pillanat is, hogy egy újabb kosármeccset lenyomjanak a játékosok. Az Új kezdet valóban egy új kezdet lesz, de nagyjából a már korábban látott szereplőkkel. Michael Jordan helyett most egy új játékos, az NBA szupersztárja, LeBron James áll össze Tapsi Hapsival és a Looney Tunes többi tagjával. Továbbá láthatjuk az NBA még több sztárjait, mint például Damian LillardtAnthony Davist és Klay Thompsont és az is kiderült már, hogy Zendaya lesz Lola nyuszi szinkronhangja. Az eredeti 1996-os filmhez hasonlóan itt is egy furcsa világba kerül a profi játékos és kosárlabdáznia kell a még különlegesebb barátaival. A két órás alkotást pedig július 15-től mindenki megnézheti a moziban. Érdekességként még annyit elárulok, hogy ebben a hónapban az eredeti Space Jam a 25 éves évfordulóját ünnepli.

Horrorfilmekből most nem lesz hiány, ugyanis érkezik a Végtelen útvesztő második része. A történet szerint hat embert akaratlanul bezárnak egy szabadulószobába, ahol próbálják megfejteni, hogy hogy kerültek oda és miért pont őket vannak újra ott. Mindeközben pedig kiderül, hogy mi a közös mindannyiójukban. Összefogva az eredeti két túlélővel, hamar felfedezik, hogy valamennyien játszottak már korábban a játékkal. Visszatérőként Taylor Russell és Logan Miller színészekkel találkozhatunk, Holland Roden, Thomas Cocquerel, Indya Moore és Carlito Olivero pedig csatlakozik hozzájuk. A rendező pedig ismét Adam Robitel volt.

Július 22.

A következő horror, amit mindenképp érdemes lesz megnézni, az a Halálos kitérő, ugyanis a félelmetes film ismét visszatér és újabb brutális gyilkosságokkal sokkolja nézőit. A történet a szokásos, egy baráti társaság túrázik az erdőben, az Appalache-ösvényen, amikor is különös emberi teremtményekkel találkoznak, akik több száz éve élnek a hegyekben. A túrázóknak pedig ekkor válik az útjuk élet-halál kalanddá. Bár ez inkább az igazi Halálos kitérőnek egy remake-je, de érdemes adni neki egy esélyt.

Július 29.

A Gonosz csodát is vétek lenne kihagyni a horror műfaj kedvelőinek. A The Unholy filmet az a Evan Spiliotopoulos írta és rendezte, aki a Szépség és a szörnyeteg vagy a Charlie angyalai forgatókönyv írója is volt. A sztorija, hogy egy hallássérült lányt meglátogat Szűz Mária, és hirtelen meghallja, hogy megszólítja és meggyógyítja a betegeket. Ahogy az emberek sereglenek, hogy tanúi lehessenek csodáinak, félelmetes események alakulnak ki. Szűz Mária műve, vagy valami sokkal baljósabb dolog? A főszerepben Jeffrey Dean Morgan és Cricket Brown lesz látható.

Jöhet egy kis Dzsungeltúra a nagyon vagány Dwayne Johnson főszereplével? Szerintem remek kikapcsolódást fog nyújtani mindenkinek. A kalandfilm szerint Dwayne alakítja a kis folyami hajóskapitány Franket, aki utazók egy csoportját viszi át egy veszélyes állatokkal, hüllőkkel és természetfeletti elemekkel teli dzsungelben. A film másik főszereplője pedig Emily Blunt lesz, aki egy Lily nevű hölgyet fog alakítani.

Kihagytunk valamit a júliusi filmajánló listánkról? Esetleg van olyan, amiért biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

Hozzászólások